Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Taps divas filmas par Nameju - arī Ēķa un Graubas versija

Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka režisors Māris Martinsons ķēries pie vērienīga projekta - filmas par 13.gadsimta zemgaļu virsaiti Nameju. Viņa filma taps pēc rakstnieka Laimoņa Pura tetraloģijas Degošais pilskalns motīviem.

Taču izrādās, ka šāda doma ienākusi prātā arī režisoram Aigaram Graubam un producentam Andrejam Ēķim, kuri nupat pabeiguši darbu pie spēlfilmas Sapņu komanda 1935 un nolēmuši, ka jāuzņem filma par leģendāro virsaiti.

Sarunā ar portālu Ēķis atzina, ka par Martinsona jauno projektu neesot dzirdējis un atgādināja, ka savu filmas projektu Eiropas komisijā abi ar Graubu esot iesnieguši jau 2011.gadā. Tolaik tas nav ticis apstiprināts, tādēļ nu projekts iesniegts otrreiz.

"Tas jau labi, ka Martinsons nolēmis ķerties pie šādas filmas. Jo vairāk runāsim par Latvijas vēsturi, jo labāk. Es tur nekādu konkurenci nesaskatu, un man tā šķiet laba ziņa," teica Ēķis, precizējot, ka viņa topošā filma būs leģenda par Nameja gredzenu. "Galvenais jau ir vienotības doma un vienības spēks, ne tik daudz vēsturiskās liecības, jo tādu par Nameju ir saglabājies ļoti maz. Tas, ka top divi līdzīgi projekti - nu, tā gadās, jo dzīvojam brīvā valstī, līdz ar to katrs var filmēt, ko grib. Galu galā, mēs taču filmējam skatītājiem, ne sev."

Ēķis plāno, ka jauno filmu, ko varētu sākt uzņemt nākamvasar, vajadzētu pabeigt divu gadu laikā. "Mazāk būs dekorāciju, vairāk - specefektu, tādēļ ceru, ka filmēšana ritēs pietiekami raiti," pauž producents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja