Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Televīzijas pirmizrādi piedzīvos Adriānas Rozes filma Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai

4. maijā plkst. 11 LTV1 pirmizrādi piedzīvos Adriānas Rozes muzikāli dokumentālā filma Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai, informēja studijas Mistrus Media pārstāve Antra Gaile.

Filmas darbība risinās Rīgas Doma kora skolā un seko tās audzēkņu ikdienai, kuri atšķirīgos veidos izdzīvo un pieņem lēmumus par savu nākotni vai arī bezrūpīgi bauda bērnību. Talantīgajai, bet intravertajai Līvai jāizvēlas starp kordiriģēšanas vai kompozīcijas studijām Mūzikas akadēmijā, bet paškritiskais pianists Artūrs atrodas radikāla lēmuma priekšā – vidusskolā turpināt mūzikas izglītību vai arī izvēlēties eksaktās studijas? Filma ir atgādinājums, ka talants ne vienmēr ir cilvēka aicinājums, un izvēle par labu vienam vai otram ir mūžsens jautājums.

Filma tapusi saistībā ar Rīgas Doma kora skolas 20. jubileju, bet vienlaikus tā ir arī suverēns vispārcilvēcisks stāsts, kas būs interesants jebkuram ar skolu nesaistītam cilvēkam, jo kā uzsver filmas režisore Adriāna Roze "filma ir par ikvienam zināmo sajūtu, kad jāpieņem lēmums darīt to, kas padodas, vai darīt to, ko patiešām vēlies. Ja tas būtu jāatspoguļo skaņdarbā, tajā noteikti būtu saklausāma visplašākā emociju amplitūda. Filma tad arī ir šī skaņdarba ilustrācija".

Rīgas Doma kora skolas dibinātājs, diriģents Jānis Erenštreits secina, ka "filma ir paskarbs, patiess un emocionāls vēstījums par skolu, kurā atspoguļojas, kā bērnišķīgas draiskulības brīži mijas ar teicamu dziedātprasmi operas izrādē... Kurš ceļš dzīvē būs pareizākais? To grūti paredzēt, bet drošāk, ja ir izvēles iespējas".

Režisore un scenārija autore Andriāna Roze, galvenais operators Aigars Sērmukšs, skaņu režisors Kārlis Butins, montāžas režisore Andra Doršs, producente Antra Gaile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja