Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zagrebas kino festivāla konkursā – divas Latvijas filmas

22. februārī Horvātijas galvaspilsētā sākās dokumentālistu pasaulē augstu vērtētais starptautiskais kino festivāls ZagrebDox, kura konkursa skatē iekļautas divas Latvijas filmas – Lailas Pakalniņas Viesnīca un bumba un Viestura Kairiša Pelikāns tuksnesī, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Lailas Pakalniņas dokumentālā filma Viesnīca un bumba tika pirmizrādīta 2014. gada 4. maija Latvijas filmu maratona ietvaros un ir nesteidzīgs vērojums Kuldīgā, kur tieši aiz viesnīcas logiem atrodas futbola laukums. Savukārt Viestura Kairiša Pelikāns tuksnesī (2014) ir glezniecisks, emocionāls un filozofisks stāsts par Latgali – vienlaikus universālu jēdzienu un konkrētu, režisoram personiski svarīgu vietu. Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps filmas režisors Viesturs Kairišs un operators Gints Bērziņš saņēma balvas kā labākie savā profesijā.

Filma Pelikāns tuksnesī Zagrebā demonstrēta seansos 23. un 24. februārī, režisors Viesturs Kairišs festivālā ieradās jau uz atklāšanu 22. februārī. Lailas Pakalniņas filmas Viesnīca un bumba seansi – 25., 27. un 28. februārī.

Pavisam starptautiskā konkursa skatei atlasītas 25 filmas no Lielbritānijas, Somijas, Austrālijas, Krievijas, Francijas, ASV, Kanādas, Polijas un citām valstīm; Latvija ir viena no retajām valstīm, kuru ZagrebDox konkursā pārstāv divas filmas. Festivāla noslēguma ceremonija un apbalvošana – 28. februārī.

Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls ZagrebDox dibināts 2005. gadā un notiek katru gadu februāra beigās un marta sākumā (šogad līdz 1. martam), fokusējoties uz jaunākajām un radošākajām dokumentālajām filmām creative documentary žanrā. Viens no festivāla mērķiem ir veicināt dokumentālā kino attīstību tuvējā reģiona valstīs un koncentrētā veidā labākās filmas demonstrēt citvalstu kinoprofesionāļiem. Reģiona filmas tiek vērtētas īpašā konkursa skatē, bet starptautiskajam konkursam tiek atlasītas filmas no visas pasaules - "jaunas, drosmīgas un ārpus meinstrīma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja