Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Henkel Art.Award 2012 mākslas balvu iegūst Marge Monko no Igaunijas

Šogad jau vienpadsmito reizi Centrālās un Austrumeiropas (CAE) Henkel rīkoja pieteikšanos mākslas balvai Henkel Art.Award, kurā uzvarētājs iegūst 7000 eiro naudas balvu un iespēju rīkot divas personālizstādes. Finansiāli pirmās vietas ieguvējs iegūst 35000 eiro. Šogad balvu ieguva igauņu māksliniece Marge Monko. Viens no pieciem _Henkel Art.Award _finālistiem bija arī mākslinieks Miks Mitrevics.

"Mēs esam gandarīti un ļoti lepojamies, ka balva ir ieguvusi plašu atpazīstamību. Šo vienpadsmit gadu laikā konkursā tika iesniegti vairāk nekā 25 000 mākslas darbi, tajā piedalījušies 4500 mākslinieki no vairāk nekā divdesmit Centrālās un Austrumeiropas valstīm," atzīme Henkel CAE prezidents Ginters Tumsers.

"Henkel Art.Award. ir nozīmīga un ilgtspējīga iniciatīva, kas motivē jaunus, daudzsološus māksliniekus Austrumeiropas valstīs. Henkel konsekventi realizē savu apņemšanos - perspektīvās Eiropas un starptautiskās mākslas skatuves paplašināšanu. Apbalvojumi un nominācijas ne tikai parāda, bet arī sniedz dziļāku ieskatu sabiedrības attīstības un mākslas uztveres mijiedarbībā. Mēs esam pagodināti, ka varam pasniegt šo balvu MUMOK sadarbībā ar KulturKontakt Austria, kā arī godināt uzvarētāju, veidojot viņas mākslas darbu izstādi Vīnē un mākslinieces dzimtenē," uzsver Rainers Fukss, žūrijas pārstāvis un MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig) galvenais kurators.

"Konkursa dalībnieku darbi  bija ļoti spēcīgi, es pat teitku - izcili mākslas darbi. Biju ļoti pārsteigta, uzzinot, ka esmu uzvarētāja. Nekad iepriekš neesmu uzvarējusi nevienā mākslas konkursā!  Ši balva zināmā mērā ir ļoti personīga, jo tieši Vīnē notika mana pirmā izstāde," par savu uzvaru stāsta Marge Monko.

Henkel Art.Award uzvarētājai - māksliniecei Marge Monko (1976) - papildus 7000 eiro naudas balvai un izstādei dzimtenē, būs iespēja sadarboties ar MUMOK (Vīne), veidojot savu mākslas darbu personālizstādi un iekļūstot  izstāžu katalogā. Mākslinieces izstāde MUMOK būs apskatāma 2013.gada pavasarī, bet nākamā gada otrajā pusē - mākslinieces dzimtenē Igaunijā.

Šogad starptautiskā žūrija izvērtēja 931 jauno mākslinieku darbus. Žūrijas sastāvā bija muzeju, mākslas eksperti, kuratori un galeriju pārstāvji.

Jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Henkel Centrālā un Austrumeiropā (Henkel CAE) izsludina pieteikšanos mākslinieku balvai Henkel Art.Award konkursā, kas tiek veidots sadarbībā ar aģentūru KulturKontakt Austria un laikmetīgās mākslas muzeju MUMOK Vīnē.

Papildus informācija par konkursu pieejama: http://artaward.henkel.at un www.facebook.com/HenkelArtAward. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja