Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

kim? atklās Kristas un Reiņa Dzudzilo un Pakui Hardware izstādes

kim? Laikmetīgās mākslas centrā 13. janvārī tiks atklātas divas jaunas izstādes – Kristas un Reiņa Dzudzilo kim? kas ir mīlestība? un Pakui Hardware (Ugnius Geluda un Neringa Černauskaite) Lost Heritage

Ja kim? Laikmetīgā mākslas centra abreviatūras atšifrējums ir "kas ir māksla?", tad Krista un Reinis Dzudzilo izvēlējušies uzdot citu – ietilpīgāku un pēc visiem parametriem lielāku jautājumu "kas ir mīlestība?". Emocionāli un intīmi interpretējot trešā burta apzīmējumu, "m" top par "mīlestību"  un jautājums - par izstādes jēgu. Tās vēstījumam ir domraksta forma - ievads, iztirzājums un nobeigums.

Krista Dzudzilo (1989) un Reinis Dzudzilo (1987) ir tandēms, kas darbojas vizuālajā mākslā un teātra jomā. Reinis ir scenogrāfs un Krista ir vizuālā un kostīmu māksliniece. Kopš 2009. gada veidojuši scenogrāfiju un tērpus iestudējumiem Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Latvijas Nacionālajā operā un citur.

Pakui Hardware ir 2014. gadā dibināta zīmola nosaukums, kas apzīmē mākslinieku Ugniusa Gelgudas un Neringas Černauskaites sadarbību. Savā jaunākajā projektā Lost Heritage (Zudušais mantojums) Pakui Hardware turpina savus pētījumus par attiecībām starp materialitāti, tehnoloģijām, bioloģiju un dabu. Kā tehnoloģijas veido un maina fizisko realitāti, tostarp arī cilvēka ķermeni? Brīdī, kad mākslīgā bioloģija mēģina no nekā, no pavisam jaunām gēnu kopām, radīt organismus, dabas loma no evolūcijas pārtop par rakstīšanu, programmēšanu un dizainu. Kā būtu ar mūsu pašu iekļaušanu saglabājamā mantojuma sarakstā, ko saglabāt tālākai izpētei nākotnē? 

Ugnius Gelguda un Neringa Černauskaite uzsāka sadarbību 2012. gadā. Abi mākslinieki dzīvo Viļņā un Bruklinā, Ņujorkā. Mākslinieku duo jaunākās personālizstādes norisinājušās: Jenifer Nails Frankfurtē, Laikmetīgās mākslas centrā (ŠMC) Viļņā, 321 Gallery Bruklinā, Ņujorkā, NADA Ņujorkā (2014). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja