Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

kim? atklās Podnieka un Salmaņa kopizstādi North by Northeast. Paviljona dekonstrukcija

27.martā plkst. 19 kim? Laikmetīgās mākslas centrā tiks atklāta Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa kopizstāde _North by Northeast. Paviljona dekonstrukcija. _Tā būs 55. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona ekspozīcijas Rīgas versija.

Paviljona ievadizstāde Ņujorkā 2013.gada martā bija kā prelūdija, Venēcijas ekspozīcija no 2013.gada jūnija līdz novembrim - pats uzvedums. Atgriežoties no "viesizrādēm", paviljona izstādei Rīgā ir zināms sakars ar dekonstrukciju – dekorācijas no jauna tiek izceltas un jauna versija par nemainīgi mainīgo – režisēta.

Ekspozīcija Rīgā tiek veidota, ņemot vērā telpas specifiku, un tajā būs apskatāmas Kaspara Podnieka fotogrāfijas no sērijas Rommeļa pienotava ar tās pavadošo skaņceliņu un Kriša Salmaņa instalācija – Venēcijas biennālē eksponētā "kustīgā koka" motorizēta animācija.

Jau iepriekš vēstīts, ka Latvijas paviljonu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē organizēja kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu Art in General. Ekspozīcijā North by Northeast (Ziemeļi – Ziemeļaustrumi) tika izstādīti jauni, īpaši Venēcijas Arsenāla telpai veidoti darbi – Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas un video, kurās portretēti Drustu zemnieki uz savu saimniecību fona, un Kriša Salmaņa instalācija – ritmiski svārstīgs koks. Latvijas nacionālais paviljons 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē noslēdzās ar rekordlielu – 222 620 – apmeklētāju skaitu biennāles sešu mēnešu norises laikā.

Ar nolūku Latvijas sabiedrību reģionos iepazīstināt ar ekspozīciju, no 11.jūlija līdz 3.augustam Cēsīs sadarbībā ar Cēsu mākslas festivālu norisināsies izstāde North by Northeast / Ziemeļi - Ziemeļaustrumi - 55. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona izstāde Cēsīs. Mākslinieki - Kaspars Podnieks, Krišs Salmanis, izstādes arhitekts Austris Mailītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja