Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ISSP aicina jauniešus uz radošo darbnīcu un atvērto durvju dienu

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 3. septembrī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu par Baltijas jūras ekoloģiju. Šobrīd atvērta arī pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, kurā iespējams attīstīt attēlu veidošanas spējas, kā arī vizuālo lasītprasmi. Jauniešu skolas programmu un pasniedzējus varēs iepazīt tuvāk Atvērto durvju dienā 7. septembrī.

Sestdien, 3. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 jaunieši tiek aicināti uz cianotipijas un sāls kristālu darbnīcu kopā ar fotogrāfi Līvu Veiguru. Līdz 9. septembrim ISSP Galerijā skatāma igauņu mākslinieces Kristinas Ollekas (Kristina Õllek) personālizstāde Filtrēšana ar zilaļģēm, dubultajām saitēm & citiem ziediem, kas apvieno fotogrāfiskus un skulpturālus elementus, balstoties uz personīgiem novērojumiem un pētījumiem par cilvēku ietekmi uz jūras ekoloģiju. Sestdienas darbnīcā jaunieši uzzinās vairāk par Baltijas jūrā atrodamajām zilaļģēm un to ietekmi uz vidi. Jaunieši iepazīs mākslas projektus, kas pievēršas vides un ekoloģijas tēmām, kā arī praktiski veidos tēmai veltītu instalāciju. Nodarbības laikā būs iespēja izmēģināt vienu no vecākajām fotogrāfijas tehnikām – cianotipiju –, kā arī audzēt pašiem savus sāls kristālus.

Aktivitātēs aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 10 līdz 16 gadiem, viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā – bezmaksas. Iepriekš lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu [email protected] vai zvanot 29157148. Jaunieši un viņu vecāki tiek aicināti arī uz ISSP Jauniešu skolas atvērto durvju dienu 7. septembrī no plkst. 16.00 līdz 19.00.

Septembra vidū ISSP Jauniešu skolā atsāksies iknedēļas radošās fotogrāfijas nodarbības jauniešiem (vecuma grupās 11-14 un 15-18 g.). Programma piedāvā interaktīvā un mūsdienīgā veidā iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes, kā arī attīstīt spēju domāt un darboties radoši. Ņemot vērā, ka fotogrāfija ir viens no mūsdienās visizplatītākajiem medijiem, ir īpaši svarīgi apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt attēlu sniegto informāciju.

Atvērto durvju dienā būs iespēja iepazīties ar skolas pasniedzējām, māksliniecēm Adelīnu Kalniņu un Līvu Veiguru, uzzināt vairāk par mācību programmu, piedalīties radošo portretu un kolāžas darbnīcās, kā arī uzzināt, kas ir fotogramma un izgatavot to fotolaboratorijā.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit: ej.uz/jauniesuskola

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – 

Galerijas adrese:
Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3 www.issp.lv
P., Sv. slēgts
O.: 12.00–18.00
T.: 12.00–20.00
C. Pk. S.: 12.00–18.00 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja