Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISSP Galerijā notiks Andreja Strokina personālizstāde Kosmiskās skumjas

No 10. septembra līdz 28. oktobrim ISSP Galerijā norisināsies viens no Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 programmas kulminācijas notikumiem – latviešu mākslinieka Andreja Strokina personālizstāde Kosmiskās skumjas, kuras pamatā ir no 2014. līdz 2019. gadam tapusi darbu sērija, informēja biennāles rīkotāji.

Mākslinieka Andreja Strokina projekts Kosmiskās skumjas ir vizuāla dienasgrāmata un eksperiments ar nolūku privātu pieredzi padarīt par publisku. Apvienojot impulsu tūlītēji dalīties ar attēlu sociālajos tīklos un blāvi zilganus, graudainus filtrus, sērija reflektē par mūsdienu digitālās paaudzes nostalģiju pēc analogā laikmeta. Tā piedāvā jaunu pieeju ielu fotogrāfijai, kas iet rokrokā ar tehnoloģiju attīstību, nevis pieturas pie dokumentālās ielu fotogrāfijas tradīcijas. Šķietami amatieriskā mobilā tālruņa tehnoloģija fotogrāfu padara par neredzamu novērotāju. Nofotografēta īstajā brīdī, īstajā vietā un īstajā leņķī, attēlos redzamā ikdiena sērijā Kosmiskās skumjas padarīta dīvaina.

2016. gadā darbi no mākslinieka Andreja Strokina sērijas Kosmiskās skumjas bija apskatāmi Rīgas Fotogrāfijas biennāles konkursa Meklējam jauno fotogrāfijā! laureātu izstādē. Nākamajos trīs gados Strokins turpinājis attīstīt šo sēriju, un no 10. septembra ISSP Galerijā būs aplūkojami Latvijā vēl iepriekš neredzēti darbi.

Andrejs Strokins (1984) ir latviešu fotogrāfs, kas dzīvo un strādā Rīgā. Viņš darbojas dažādos dokumentālās fotogrāfijas laukos, kā arī izmanto vernakulāro fotogrāfiju un atrastus attēlu arhīvus. Strokins piedalījies grupu izstādēs un veidojis personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs, tostarp 2016. gadā Baltijas paviljonā Venēcijas Arhitektūras biennālē un festivālā Unseen Amsterdam, 2017. gadā – kim? Laikmetīgās mākslas centrā Rīgā un Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā. 2018. gadā mākslinieks piedalījies Rīgas Starptautiskajā Laikmetīgās mākslas biennālē, bet pērn – laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit. Andrejs Strokins saņēmis virkni godalgu, to skaitā prestižo Foam Talents balvu. Līdztekus personīgajiem projektiem Strokins nodarbojas ar komerciālo fotogrāfiju, lielākoties reportāžas un portretu žanrā.

Andreja Strokina personālizstāde Kosmiskās skumjas iekļauta Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 programmā. Tās kulminācijas pasākumi Rīgā norisināsies no 7. līdz 26. septembrim. Ar daudzveidīgu izstāžu, diskusiju, simpoziju un meistarklašu programmu biennāle šogad pievēršas realitātes arheoloģijai, pētot gan pagātnes slāņus, gan arī mūsdienu digitālā laikmeta mantojumu un tā ietekmi uz mūsu uztveri, domāšanu un attēlu kultūru kopumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja