Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ISSP galerijā notiks performatīva fotoizstāde 1:1

No 2. jūnija līdz 4. jūlijam ISSP galerijas izstādē 1:1 apmeklētāji aicināti satikt četrus radošās darbības ziņā atšķirīgus dažādu paaudžu Latvijas māksliniekus - Jāni Deinatu, Ievu Balodi, Lindu Boļšakovu un Tomu Harjo. Katrs autors galerijā uzturēsies vienu nedēļu, sniedzot iespēju apmeklētājiem līdzdarboties viņu radošajā procesā, informēja galerijas pārstāvji.

Pārtraucot ieilgušo klusumu, ISSP galerija tiks atvērta ar performatīvu izstādi 1:1, kas tā vietā, lai piedāvātu pasīvi aplūkot mākslas darbus, padarīs pašu apmeklējuma pieredzi par notikumu. Tā aicinās atkal satuvināties un pieredzēt mākslu klātienē, iesaistoties tās procesos. Katru nedēļu kāds no māksliniekiem fiziski uzturēsies galerijā, transformējot to atbilstoši savām mākslinieciskajām iecerēm.

"Lai arī šie vīrusa ēnā aizvadītie mēneši mūs apžēloja ar pavasarīgi patīkamiem laika apstākļiem, dzīve izolācijā radīja dīvainu  apmulsuma un trauksmes izjūtu.  Bet dzīva saruna kļuva par vienu no lielākajām vērtībām. Domājot par piedāvājumu, ko šobrīd var sniegt galerija, satikšanās ar mākslinieku klātienē šķita labākais risinājums ierobežojumu mīkstināšanas apstākļos. Jo, kas zina, vai pēc vasaras mums atkal nebūs jādodas ziemas guļā," stāsta ISSP galerijas programmas vadītāja Iveta Gabaliņa.

No 2. līdz 6. jūnijam viens no Latvijas atpazīstamākajiem fotoportreta žanra pārstāvjiem Jānis Deinats pārveidos galeriju improvizētā fotostudijā, piedāvājot apmeklētājiem kļūt par modeļiem viņa projektam 2.06.–6.06. Pieteikties fotosesijai varēs pēc iepriekšēja pieraksta, sūtot ziņu uz e–pasta adresi [email protected], vai rindas kārtībā galerijas darba laikā. Fotosesiju rezultāts nedēļas garumā būs apskatāms uz galerijas sienām.

No 9. līdz 13. jūnijam galerijā būs aplūkojama audiovizuāla instalācija no kolektīva Baltic Analog Lab arhīva materiāliem, kuras autore ir māksliniece Ieva Balode. Skatītāji, kuri vēlas piedalīties tās veidošanā, aicināti ierasties ar diapozitīviem no ģimenes arhīviem. 12. jūnijā plkst. 18.30 programmā paredzēta audiovizuāla performance kopā ar skaņu mākslinieku Maksimu Šenteļevu.

No 16. līdz 20. jūnijam, reflektējot par aizvadīto laiku izolācijā, kas licis apzināties klātesamības un pieskāriena nozīmīgumu un visu lietu un radību savstarpējo saikni, māksliniece Linda Boļšakova veidos performatīvu telpu. Iesaistot procesā apmeklētājus, viņa smelsies iedvesmu no dabas radošajām sadarbībām jeb apputeksnēšanās.

Performatīvo izstādi noslēgs fotogrāfs un topošais aktieris Toms Harjo, kurš galerijā pavadīs laiku no 30. jūnija līdz 4. jūlijam, nedēļas garumā aicinot klātesošos uz sarunu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja