Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izstāde Provansas valdzinājums kļuvusi par apmeklētāko pēdējo 20 gadu laikā

Mākslas muzejā Rīgas birža noslēgusies izstāde Provansas valdzinājums. Laikā no 2015. gada 1. maija līdz 5. jūlijam izstāde, ar to saistītie pasākumi un izglītības programmas piesaistīja 50 155 skatītāju uzmanību, kļūstot par  apmeklētāko Latvijas Nacionālā mākslas muzejs ekspozīciju pēdējo 20 gadu laikā, informēja izstādes pārstāve Inga Vasiļjeva.

Rīgas biržā bija iespēja vienkopus skatīt tādu leģendāru mākslas pasaules personību kā Pjēra Ogista Renuāra, Anrī Matisa, Vinsenta van Goga, Pola Gogēna, Marka Šagāla, Raula Difī un Pablo Pikaso darbus. Izstādē bija aplūkojamas Pikaso Faunu sērijas gleznas un viņa keramika, Difī Vansas strūklaka, Šagāla Pulkstenis liesmojošās debesīs, Pola Siņjaka Pavasaris Provansā un citi darbi. Latvijas muzeju vēsturē šāda mēroga izstāde notika pirmo reizi.

Kopumā izstādē Provansas valdzinājums tika eksponēti 29 mākslas darbi, kuri tika atvesti no Orsē muzeja un Žorža Pompidu centra Parīzē, Pikaso muzeja Antibā, A. Puškina Valsts tēlotājas mākslas muzeja Maskavā un K. M. Čurļoņa Nacionālā mākslas muzeja Kauņā. Tika eksponēti arī darbi no Belgazprombank kolekcijas Minskā un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma.

Projekta norises laikā tika piedāvāts plašs ar izstādi saistīto pasākumu klāsts dažādām vecuma grupām. Piecas svētdienas ciklā Sarunas muzejā apmeklētājiem bija iespēja tikties ar izstādes kuratorēm Daigu Upenieci un Vitu Birzaku, gleznotāju, Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu, mākslas vēsturnieku Eduardu Dorofejevu un LNMM direktori Māru Lāci. Plašu interesi guva ģimenes dienas Provansas krāsas, kas ļāva radoši iepazīt ekspozīciju vecākiem ar bērniem. Dažādās lekcijās, ekskursijās, radošajās darbnīcās un izglītības programmās, kas pavadīja izstādi, piedalījās ap 3000 apmeklētāju.

Ar ekspozīciju Rīgā tika atzīmēta Teterevu fonda piecu gadu darbība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja