Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Ja gribam, tad varam

Vakar kārtējo reizi guvu apstiprinājumu šim tik pazīstamajam teicienam. Stāsts ir par Veselības ministriju un legālo narkotiku izplatības ierobežošanas pasākumiem. Ilga vilcināšanās, bezjēdzīgi attaisnojumi un aizbildinājumi, bumbiņas mētāšana no vienas institūcijas uz otru... Tas viss nāca no Veselības ministrijas ierēdņiem un pretī tam ikdienu no policijas saņēmu arvien satraucošākas ziņas par jauniešiem, kurus pilnīgi bezpalīdzīgā stāvoklī atrod vienaudži vai skolotāji un aizved uz slimnīcu pēc tam, kad viņi uzpīpējuši dažādus brīvi nopērkamus augu maisījumus.

Un ikdienu policijas pārstāvji bezpalīdzībā varēja plātīt rokas, jo, kamēr šie augu maisījumi nebija iekļauti aizliegto vielu sarakstā, viņi diemžēl neko nevarēja iesākt!

Kas notika vakar? Vakar Ministru kabineta sēdē apstiprinājām aizliegto vielu saraksta papildinājumus tieši ar tām vielām, kas ir šo augu maisījumu sastāvā. Tagad policisti var sākt aktīvi strādāt, lai apturētu to izplatību. Beidzot!

Bet kam bija jānotiek, lai pēc pusgada bezdarbības Veselības ministrija nepilnas nedēļas laikā izdarītu to, ko aizbildinoties nevarēja izdarīt jau pusgadu? Bija jānāk spiedienam no Veselības ministres, medijiem, Saeimas komisijas, Iekšlietu ministrijas, policijas un sabiedrības! Laikam citādi mēs nemākam... Diemžēl!

Un mans vakardienas dubultprieks! Beidzot manas ministrijas koordinētajai darba grupai par narkotiku jautājumiem, izdevās konstruktīvā dialogā vienoties ar visām iesaistītajām institūcijām par nākošajiem soļiem un tālāko sadarbību, lai šāda bezjēdzīga laika novilcināšana vairs neatkārtotos! Vēl neticas, ka viss tiešām izdosies, kā ieplānots un norunāts, bet varbūt mums beidzot būs labs piemērs tam, ka tiešām, ja gribam, tad varam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja