Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaņepes Kultūras centrā notiks izstāde Vieta, kur viss ir labāk

Kaņepes Kultūras centrā no 30. jūnija līdz 16. jūlijam būs apskatāma izstāde Vieta, kur viss ir labāk, kuras koncepcijas pamatā tiks aplspēlēts viedoklis, ka kaimiņvalstī Igaunijā klājas daudz labāk nekā Latvijā, informēja izstādes kuratore Gundega Evelone.

Gandrīz jebkurā pētījumā par vietējo situāciju ekonomikā, politikā, tautsaimniecībā, pilsoniskuma apziņā tiek salīdzinoši norādīts, ka Igaunijas Republikai ir labāki sasniegumi. Rezultātā Latvijas iedzīvotāju apziņā Igaunija un igauņi pēdējās desmitgades laikā no anekdotēs apsmietiem lēnīgiem kaimiņiem ir kļuvusi par teju vai laimes zemi ar pilsoņiem, kuri vienmēr veic pareizo izvēli. 

Izstāde Vieta, kur viss ir labāk kritiski pārskata šo viedokli par Igauniju kā laimes zemi.

Izstādes ietvaros piesaistītie mākslinieki un mākslas teorētiķi par tēmu veido jaunus darbus/tekstus/idejas, kuros apgāž vai tieši otrādi apstiprina apskatāmo pieņēmumu.

Kuratores Gundegas Evelones izvēlētie autori - mākslinieki un mākslas zinātnieki - Vika Eksta, Gundega Evelone, Andris Landaus, Andris Maračkovskis, Santa Mičule, Edgars Ošs, Šelda Puķīte, Indreks Grigors, Reinis Hofmanis, Krišs Salmanis, Ieva Saulīte, Zīle Ziemele jau iepriekš savā radošajā darbībā pieskārušies sociāli jūtīgām tēmām un asprātīgi reaģējuši uz vietējā politiskajā scēnā notiekošo.

Mākslinieki izmanto mītu par Igaunijas varenumu kā spoguli pašu Latvijas iedzīvotāju neirožu un kompleksu projekcijai. Mākslas darbi veidoti dažādās tehnikās un aptver plašu mākslas kā sociāla vēstījuma formas metožu loku.

Iepriekš izstāde rādīta Valgas Muzejā Igaunijā - simboliski izcilā ģeogrāfisks punktā, kurā runāt par abu kaimiņvalstu attiecībām. Zīmīgi, ka Vieta, kur viss ir labāk guva lielu atsaucību tieši apvienotās pilsētas ValkasValgas igauņu iedzīvotāju vidū, kamēr latvieši bija, maigi izsakoties, “vēsi.”

Iecerēts, ka mākslinieki veido savus darbus no “budžeta klases” materiāliem. 

Izstādes ietvaros Kaņepes Kultūras centrā 14. jūlijā plkst.18 paredzēta lekcija par Latvijas un Igaunijas laikmetīgās mākslas satikšanās punktiem, kuru prezentēs igauņu kuratori Tanel Rander un Indrek Grigor.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja