Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikmetīgās mākslas centrs kim? aicina uz bērnu un jauniešu dienu

Laikmetīgās mākslas centrs kim? 15. oktobrī aicina visu vecumu jauniešus un vecākus ar bērniem apmeklēt kim? bērnu un jauniešu dienu, informēja centra pārstāve Elīna Sproģe.

Visas dienas garumā būs iespēja iepazīt izstādes kopā ar kim? izglītības gidiem, ar tēlnieci Gundegu Eveloni piedalīties sintētiskajai tēlniecībai veltītās radošajās darbnīcās, darboties kolāžas darbnīcās kopā ar izstādes Krāsojamās grāmatas autori, mākslinieci Ingu Melderi, kā arī iesaistīties sarunā Jautā-jums par laikmetīgo mākslu ar mākslas profesionāļiem. 

Plkst. 12 un 17 izglītības gidu vadībā notiks Pastaiga izstādē kim?, tās laikā bērniem un jauniešiem būs iespēja iepazīt izstādes, izzināt mākslas darbos ietvertās tēmas, meklēt atbildes uz pastaigas vadītāju un pašu dalībnieku uzdotiem jautājumiem, kā arī censties izzināt, ko mākslinieks ar konkrēto izstādi vēlējies pavēstīt. Kā palīgu kim? piedāvā izmantot aktuālā izstāžu cikla ietvaros veidotās darba lapas.

Plkst. 13 un 14 notiks tēlnieces Gundegas Evelones vadītā radošā darbnīca bērniem, kas piedāvās pašrocīgi iemēģināt mākslinieces Daigas Grantiņas izstādē izmantotās tehnikas un atdarināt no sintētiskiem materiāliem veidotos skulpturālos objektus. Rezultātā, darbnīcas dalībnieki radīs unikālus veidojumus, kas atgādina dabiskus organismus.

Bet Kolāžu darbnīcā izstādē Krāsojamās grāmatas plkst. 15  mākslinieces Ingas Melderes vadībā būs iespēja darboties ar attēliem, kurus pati māksliniece ir izmantojusi savos darbos, glezniecības un kolāžas tehnikās. Darbnīcas dalībnieki, krāsojot un veidojot aplikācijas, jau pastāvošus attēlus ietvers jaunās, pilnīgi citas nozīmes kombinācijās.

Plkst. 16 notiks saruna Jautā-jums. Tās laikā bērnu un jauniešu dienas apmeklētāji kopā ar pieaicinātajiem mākslas profesionāļiem – kim? programmas direktori Zani Onckuli, filozofu, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoru Jāni Taureni, kuratori un pētnieci Maiju Rudovsku un kuratoru, ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītāju Kasparu Vanagu – meklēs atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar aktuālajām kim? izstādēm un laikmetīgo mākslu kopumā.

Visi kim? bērnu un jauniešu dienas programmas pasākumi ir bezmaksas. Radošās darbnīcas pieejamas latviešu, krievu un angļu valodās.

Interesenti aicināti pieteikties: [email protected] vai kim? Facebook lapā @kasirmaksla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Augļi un ogas

Jūs jau zināt – ja uz kādu brīdi iestājas klusums, nebūs labi! Krietnu laiku ieklausījos klusumā, kas valda ap Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvēšanu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja