Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Mākslas akadēmija attālināti informēs par studiju procesu un iestājpārbaudījumiem

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) aicina visus studēt gribētājus no 29. marta pieslēgties tiešsaistes konsultācijām, lai uzzinātu visu aktuālo par studiju procesu un iestājpārbaudījumiem 2021./2022. studiju gadā.

Grupu konsultācijas notiks periodiski, sākot no marta beigām līdz pat dokumentu iesniegšanai studijām LMA, kas šogad plānota no 5. līdz 8. jūlijam bakalaura programmai, bet maģistra un doktora programmai – no 12. līdz 15. jūlijam.

Tiešsaistes konsultācijām varēs pieslēgties ikviens, tās notiks vietnē Zoom, pieejas saites un precīzs laiks tiks publicēts LMA mājaslapā.

Pirms konsultācijām studēt gribētājus aicina iepazīties ar studiju nozarēm un jautājumus lūdz uzdot, rakstot uz studiju metodiķu e-pastiem vai arī tikšanās reizē tiešsaistē.

Lai labāk sagatavotos iestājpārbaudījumiem bakalaura programmā, jau pašlaik var iepazīties ar iestājpārbaudījumu uzdevumiem.

Latvijas Mākslas akadēmija piedāvā augstāko izglītību akreditētās bakalaura, maģistra un doktorantūras programmās, specializējoties izvēlētajā apakšnozarē. Studiju ilgums: bakalaura programmā 4 gadi, maģistra programmā 2 gadi, doktorantūrā 3 gadi. Patlaban studijas notiek tikai valsts apmaksātās budžeta vietās. Uzņemšana notiek, pamatojoties uz konkursa rezultātiem.

Jaunajā studiju gadā pievienosies divas jaunas maģistra studiju programmas – POST un starptautiskas studijas Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas.

Jaunā maģistrantūras programma Post ir balstīta uz mākslas idejām kontekstā (Art in context). Šīs programmas struktūru veido praktisko, teorētisko un kontekstuālo studiju bloki ar pasniedzējiem, kuru prakses aptver laukus no dzejas, filozofijas, grafikas dizaina, glezniecības, tēlniecības līdz peldēšanai delfīnstilā.

Reizi divos gados programmai ir aicināti pieteikties bakalaura grādu ieguvuši studenti no Latvijas un ārvalstīm ar visdažādākajām interesēm, prasmēm, pārliecībām un izplūdušu skatījumu uz dzīves mērķi. Studenti, kuriem ainavā pietrūkst portreta, klusajā dabā skaņas, bet uz postamenta kustības.

Uzņemšana jaunajā maģistra programmā POST plānota 2021. gada aprīļa vidū, būs gan budžeta, gan maksas vietas.

Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas (Service Design Strategies and Innovations, SDSI) ir jauna, starptautiska maģistra līmeņa studiju programma ar fokusu uz starpdisciplināru zināšanu, prasmju un kompetenču apvienojumu un iespēju specializēties dizainā, organizāciju pārvaldībā, sociālajās zinātnēs un tehnoloģijās.

Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas/SDSI ir divu gadu starptautiskas maģistra programmas studijas, kuras LMA īstenos sadarbībā ar Lapzemes Universitāti Somijā. Patlaban notiek programmas akreditācijas process. Uzņemšana plānota 2021. gadā, studiju maksa — EUR 8000 studiju gadā. Studijas noslēdzot absolventi saņems dubulto – LMA un Lapzemes Universitātes – diplomu. Plašāka informācija pieejama SDSI mājaslapā.

Akadēmijas aktivitātēm un jaunumiem var sekot līdzi interneta resursos – LMA mājaslapā, Facebook un Instagram kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja