Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mākslas festivāls Tête-à-Tête sasniedzis 250 000 interesentu

Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāls Tête-à-Tête 2014. gadā sasniedzis 250 000 interesentu, informēja festivāla pārstāve Inga Vasiļjeva.

Festivāla ietvaros no marta līdz maija beigām Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā noritēja dažādi mākslas projekti un sarunas ar izcilām personībām.

"Patiess mecenātisms izpaužas ne tikai konkrētu projektu atbalstīšanā, bet arī vēlmē ar savu ieguldījumu sagādāt mākslas baudījumu pēc iespējas plašākai auditorijai. Šis festivāls ir izcils apliecinājums tam, un es ceru, ka nākamgad tas iegūs vēl daudzveidīgākas izpausmes," akcentē Kultūras ministre Dace Melbārde.

"Festivāla auditorija šogad būtiski paplašinājusies - šogad Tête-à-Tête sasniedza vairāk nekā 250 tūkstošu interesentu – gan apmeklējot norises klātienē, gan vērojot sarunu tiešraides internetā, gan arī pārraidēs televīzijā un radio. Mērķtiecīgā vēlme paplašināt mākslas baudītāju loku ir būtiskākā festivāla raksturiezīme," atzīmē Tête-à-Tête vadītāja Elīna Vikmane.

"Ar patiesu prieku varam paziņot, ka mākslas programmaTête-à-Tête notiks arī 2015.gadā, un jau tagad iezīmējušies vairāki intriģējoši projekti," stāsta mecenāts Boriss Teterevs.

2014.gadā festivāla ietvaros notika vairāku filmu pirmizrādes, laikmetīgās mākslas izstādes un koncertu pirmatskaņojumi, tika atzīmēts Rundāles pils restaurācijas noslēgums, ar īpašu audio performanci pie sava darba – mākslas muzeja Rīgas birža simbola Gondolas – atgriezās mākslinieks Dmitrijs Gutovs, bet mākslas festivālu noslēdza Londonas Simfoniskā orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā. Festivāla notikumus papildināja pasaules atzinību guvušu mākslinieku un ekspertu publiskas sarunas. Sarunu ieraksti būs pieejami www.teterevufonds.lv.

Pirmo reizi mākslas festivāls Tête-à-Tête notika 2013.gadā, un toreiz tas sasniedza vairāk nekā 75 tūkstošu interesentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja