Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Norisināsies piecpadsmitā Rīgas modes nedēļa

No ceturtdienas, 27. oktobra līdz 30. oktobrim Rīgā notiks tradicionālā Rīgas modes nedēļa – šī būs piecpadsmitā - jubilejas Rīgas modes nedēļa, pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Par godu šim notikumam Gints Bude Model Management, kuras pārstāvētie modeļi demonstrējuši dizaineru veidotos tērpus visās 15 modes nedēļās un vairakkārt bijuši tās reklāmas „sejas”, organizē tematisko fotoizstādi XV Riga Fashion Week kopā ar Gints Bude Model Management, kura tiks atklāta 29. oktobrī plkst. 16 viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija. Fotoizstādi veidos visu 15 Rīgas modes nedēļu skašu fotogrāfiju kolāžas. Izstādes atklāšanā piedalīsies Latvijas modes mākslinieki, Riga Fashion Week dalībnieki un citas prominentas personas. Vēlāk izstāde būs apskatāma iepirkšanās centrā Sky & More no 1. līdz 15. novembrim.

Modes dizainers Gints Bude stāsta: „15 Rīgas modes nedēļas ir devušas fantastisku, nenovērtējamu iespēju tērpu demonstrētājām iegūt pirmo starptautisko pieredzi turpmākajam darbam pasaules lielākajās modes nedēļās. Laikam jau tāpēc arī viņas kā gājputni cenšas pie pirmās iespējas atgriezties „dzimtajā vietā”, Rīgas modes nedēļu ierakstot savos starptautiskajos plānos.”

Riga Fashion Week programmu veido ne tikai dizaineru kolekciju prezentācijas modes skašu veidā, bet arī dažādu pasākumu virkne - izstādes, konkursi, ballītes un citi pasākumi, kuri ir Riga Fashion Week neatņemamā daļa un kuri ir vērsti uz apmeklētāju izglītošanu modes jomā, kontaktu dibināšanu un izklaidi. Daži no tiem ir atvērti arī visiem interesentiem.

Šoruden oficiālais Riga Fashion Week klubs ir nakts klubs Coyote Fly Tērbatas ielā 2, kur notiks divas tematiskās ballītes - 28. oktobrī žurnāla Cosmopolitan vakars Cosmopolitan Party un 29. oktobrī sadarbībā ar populāru modes blogu Stuff’n’Style organizētā zīmola Narciss ballīte. Klubā Coyote Fly notiks arī 15. jubilejas Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākums.

Šoreiz Riga Fashion Week atklāšanas pasākumā notiks jauno modes dizaineru konkursa fināls, performance Absolut Mode Show. Rīgas modes nedēļa katru sezonu dažādos veidos dod iespēju sevi parādīt arī jaunajiem modes māksliniekiem. Konkursa mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantīgus modes māksliniekus, kuri spēj radīt jaunus konceptuāli interesantus darbus. Četri konkursa finālisti - Iveta Vilne, Renāte Vītola, Daiga Zvirgzdiņa un Līva Ķauķe - Saule - prezentēs savas konkursa kolekcijas, kā arī vienu tērpu avangarda stilā Inspired by Absolut, kuru demonstrēs Latvijā populāras personības - Ieva Adamss, Markus Riva, Ksenija Sundejeva un Rihards Lepers. Par labāko Absolut tērpu uzvarētājs saņems speciālo balvu, braucienu uz Absolut dzimteni Zviedriju, kā arī iespēju iegūt modes un dizaina pieredzi. Par labāko kolekciju tiks pasniegta balva no Baltijas modes federācijas - iespēja piedalīties profesionālajos modes pasākumos.

Par muzikālo fonu Riga Fashion Week atklāšanas pasākumā rūpēsies saksofonists Jānis Danevičs un dīdžejs Uvis, kā arī kluba Coyote Fly dīdžeji. Pēc plkst. 23 klubs savas durvis vērs visiem interesentiem.

Modes dizainere Sarmīte Ostaņeviča šoreiz piedāvā rīdziniekiem ne tikai savas jaunākās kolekcijas skati, bet arī modes fotogrāfiju izstādi Urbānā Renesanse, kas tapusi sadarbībā ar fotogrāfi Aigu Rēdmani un kuras atklāšana notiks Rīgas modes nedēļā, 27. oktobrī muzikālajā teātrī Ginger & Fred. Visiem interesentiem izstāde būs atvērta no 28. oktobra līdz 7. novembrim.

28. oktobrī Rīgas modes nedēļā iepirkšanās centrā Sky & More notiks muzikālais un modes vakars Fashion & Music Night @ Sky & More, kura laikā skatītāji varēs baudīt trīs priekšnesumus - Iļja Buličeva džinsu kolekcijas stilizēto skati ģitārista Vadima Medvedeva mūzikas pavadījumā, Aleksandra Vasiļenko skatuves tērpu skati, kuri tika veidoti klubu deju šoviem Culte Bizarre, kā arī Mārtiņa Pūpola vakarkleitu kolekcijas skati izpildītājas Elli U dziesmu pavadījumā.

29. un 30. oktobrī galvenajā Riga Fashion Week modes skašu norises vietā viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija notiks oficiālais Riga Fashion Week showroom, kura organizēšana jau trešo reizi uzticēta Latvijas modes mākslinieku interneta veikalam www.CreativeLatvia.com. Showroom būs skatāmi tērpi un aksesuāri no aktuālajām 2011./ 2012. gada rudens/ ziemas kolekcijām, ko piedāvā šīs Modes nedēļas dalībnieki - Narciss, Sarmīte Ostaneviča, QooQoo un SockBox, kā arī citi iemīļoti modes zīmoli - Ringla, Minus40, ArtBag, Vitelli. Showroom telpā būs iespēja ne tikai apskatīt modes preces, bet arī nofotografēties ar stilista piemeklētiem aksesuāriem un saņemt pārsteiguma balvas no www.CreativeLatvia.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja