Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Norisināsies pirmais muzeju izglītības simpozijs Museums Revealed

Ceturtdien, 23. janvārī, Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā notiks Museums Revealed – pirmais muzeju izglītības tēmai veltītais simpozijs Latvijā, informēja pasākuma pārstāve Kristiāna Cimermane.

Simpozijs kalpos kā platforma diskusijām, aizskatuve potenciāliem modeļiem, kā arī materiāls, kuru pēc tam izmantot izpētei, kas ir nepieciešama, lai izstrādātu rīkus, ar kuru palīdzību māksla būtu pieejama ikvienam potenciālajam interesentam un "patērētājam". "Mēs veicināsim diskusiju, sarunas un pārdomas par mākslas iestāžu izglītības funkcijām un to "valodas" veidiem," skaidro projektā iesaistītie antropoloģijas un muzeju pedagoģijas studenti.

Simpozija laikā notiks publiska diskusija, kurā piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas, domnīcas Creative Museum un kim? Laikmetīgās Mākslas centra pārstāvji, kā arī Latvijas Universitātes antropoloģijas studenti. Tiks rīkota arī darbnīca Iztēlojies muzeju sadarbībā ar mākslinieci Maiju Kurševu; izstāde ar mākslinieces un LMA studentes Helēnas Spridzānes un Rīgas 3. arodskolas audzēkņu kopdarbu; sajūtu laboratorija – iespēja pieredzēt mākslu ar visām maņām un pāršķirt jaunu lapu muzeju izglītībā, kur skatītājs kļūst par aktīvu mākslas sastāvdaļu, kā arī skaņu stāsts – alternatīvs audiogids - eksperimentālu pārgājienu laikā fiksētas apmeklētāju pārdomas par viņu izvēlētiem muzejiem, to vidi, kā arī mākslas un muzeju institūciju lomu. Simpozija ietvaros tiks rādīta arī dokumentālā īsfilma Melnais piliens, kurā atklājas bērni un viņu reakcijas mākslas pasaules auditorijas lomā.

Mākslas izglītības simpozija video ieraksts un tajā iztirzītās tēmas, kā arī atsevišķi studentu pētījumi un rezultāti, kā mācību materiāli, tiks piedāvāti Latvijas Universitātei, Latvijas Mākslas akadēmijai, kā arī būs brīvi pieejami kim? arhīvā.

Pasākumu organizē kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Latvijas Universitātes muzeju antropoloģijas kurss antropoloģes un muzeju pedagoģes Lauren Monsein Rhodes, PhD, vadībā un Kaņepes Kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja