Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pasākums mazajiem valmieriešiem un viņu vecākiem

Valmieras mākslas galerijā Laipa 15.decembrī no plkst.12 notiks pasākums, kas veltīts mazajiem valmieriešiem un viņu vecākiem. Pasākums tapis sadarbībā ar Vidzeme Fashion, Zīmējumu teātri un Valsts Kultūrkapitāla fondu. Šā gada vasarā Vidzeme Fashion aizsāka jaunu suvenīra kreklu veidošanu Valmierai, plašākai publikai prezentējot četrus dizainus - Valmieras puika, Valmierai nav miera, V Valmiera un Parīze? Ne tak, Valmiera!.

Pavisam nesen zīmols _Vidzeme Fashion _sadarbībā ar valmierieti Mārtiņu Daneviču laida klajā jau piekto Valmierai veltīto kreklu, kurā vārds Valmiera tiek aizstāts ar simboliem – "vali", internacionālo zīmi "Miers" un burtu "A".Pirmo reizi, īpaši mazajiem valmieriešiem veltītā pasākumā, Vidzeme Fashion būs sagatavojis prezentāciju, kurā Valmieras kreklos tērpsies 3 - 6 gadus veci bērni. Ar valmierietes Egitas Petrovas palīdzību ir radīts jautrs dizains kreklam Ērglis, savukārt ar mākslinieces Kristīnes Rublovskas palīdzību atsevišķu kreklu izskats būs pārvērsts romantiski koķetā variantā.  Pēc prezentācijas bērnus un viņu vecākus sveiks Zīmējumu teātris no Rīgas, piedāvājot 45 minūšu garu izrādi latviešu valodā ar nosaukumu 7 pasakas par Ņukucīti.Izrāde tiek zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Katra iepriekšējā pasaka ievijas ar kādu papīra loksni nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts locīts plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi. Zīmēšana ir darbība, ne tikai jau uzzīmēts zīmējums. Izrādē zīmēšanai ir vadošā loma, tā ir gleznotājai Andai Lācei, to papildina laikmetīgās dejas fragmenti, solo Agnese Bordjukova un teicējs Varis Klausītājs, kurš pauž notikumus ar Ņukucīti. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja