Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pašmāju dizaina labākie piemēri

Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017 – izstādē

No 6. līdz 8. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala notiks ikgadējā izstāde Design Isle, kurā varēs priecēt acis ar Baltijas vadošo dizaineru un dizaina uzņēmumu izstrādājumiem – mēbelēm, gaismas ķermeņiem, apģērbiem, aksesuāriem un citiem dizaina produktiem. Izstādē būs skatāma arī konkursa Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017 labāko darbu ekspozīcija. Tūkstošiem kilogramu smags, bet gaisīga izskata stikla sols, moduļveida mantu glabāšanas sistēma, novecināta izskata koka ķeblis, melna bērnu gulta, mākoņu iedvesmots mēbeļu komplekts – tie ir tikai daži no konkursa darbiem, ko varēs apskatīt Ķīpsalā.

Latvijas Dizaineru savienība (LDS) konkursu rīko jau 10. gadu sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Republikas Patentu valdi un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1, un tā mērķis ir veicināt dizaina jomas attīstību Latvijā. Profesionāļu konkursā šogad ir divas kategorijas – mēbeļu dizaina kategorija lietu dizaina jomā un interjera dizaina kategorija vides dizaina jomā. Konkursa ietvaros norisinās arī skolu un augstskolu konkurss Skolu balva dizainā 2017, kurš tiek rīkots, lai veicinātu un popularizētu Latvijas profesionālo dizaina izglītību. Kopumā šogad saņemti vairāk nekā 100 pieteikumu, kas ir krietni vairāk nekā pērn. LDS balva dizainā tiek pasniegta katru gadu, darbus konkursā var pieteikt visi, kas iesaistījušies tā tapšanā un vēlas paveikto izcelt, – dizaina pasūtītāji, izpildītāji, līdzautori.

"Kā nekad agrāk dizains pasaulē ir pierādījis savu neatsveramo lomu dzīves vides un labklājības attīstībā. Kā nekad agrāk dizains ir kļuvis profesionāli atbildīgs par dabas vides un kultūrvides ilgtspēju. Un arvien vairāk dizains pierāda savu starpdisciplināri nozīmīgo lomu Latvijas tautsaimniecībā, radot vietu, lietu un saziņas dizaina projektus jaunām precēm un pakalpojumiem," saka LDS priekšsēdētājs Andrejs Broks. "Lai būtu iespēja uzplaukt jauniem dizaina ziediem, tiem nepieciešama atbilstoša augsne – izaugsmes iespējas nodrošinoša apstākļu un norišu ekosistēma. Profesionālajiem dizaineriem tā ir iespēja celt gaismā savu pieredzi un profesionālo prasmi, darīto un radīto lietu un vietu Latvijā un jebkur pasaulē, padalīties tajā ar nozares jauniesācējiem un vairāk pieredzējušajiem un, pats galvenais, izmantot kārtējo iespēju uzrunāt vairāk nekā 20 000 komerciālās izstādes Design Isle 2017 apmeklētāju un rast sadarbības partnerus, pircējus un pasūtītājus."

Konkursa laureāti taps zināmi izstādes laikā – 6. oktobrī īpašā apbalvošanas ceremonijā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja