Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pie muzejiem veidojas rindas

Naktī uz svētdienu Latvijā tika rīkota Muzeju nakts, un pie daudziem muzejiem izveidojās rindas.Par to vēsta aģentūra LETA un piebilst, ka īpaši gara tā ir pie Rīgas pils. Rinda pie pils izveidojusies vairāku simtu metru gara rinda, vairāki simti cilvēku vēlas piedalīties Muzeju nakts pasākumā un apskatīt Rīgas pili.

Turklāt rinda kļūst arvien garāka. Pulcējušies dažādu sabiedrības grupu pārstāvji - gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki, arī ģimenes ar bērniem.Aģentūra atgādina, ka Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Muzeju naktī no plkst.18 līdz 24 piedāvā unikālu iespēju izstaigāt publikai ikdienā slēgto Rīgas pils galveno un priekšpils daļu, apskatot to kā vienotu kompleksu, kurā mūsdienās strādā Valsts prezidents un prezidenta kanceleja un darbojas divi muzeji - Ārzemju mākslas muzejs un Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Šogad aprit 495 gadi kopš Rīgas pils uzcelšanas 1515.gadā. Šā gada nogalē plānots uzsākt pils renovācijas darbus, un tās iekštelpu veidols mainīsies.Valsts prezidenta rezidences daļā priekšpilī būs iespējams apskatīt priekšpils pagalmu, 16.gadsimta Madonnas un mestra Voltera fon Pletenberga ciļņus, izstaigāt vestibilu priekšpils Ziemeļu korpusā un klausīties mūziku pils dārzā. Šodien ir vienīgā reize, kad apmeklētājiem tiks atvērts Rīgas pils kultūrdārzs, kas parasti ir slēgts, jo tiek izmantots Valsts prezidenta vajadzībām.Arī pie netālu esošā Rakstniecības muzeja izveidojusies neliela rinda.

Naktī uz svētdienu Latvijā notiek ikgadējā starptautiskā akcija Muzeju nakts, tajā piedalīsies ne vien dažādi muzeji, bet arī citas iestādes, tādējādi kopumā durvis vērs apmēram 200 vietas.

2009.gadā 95 dažāda profila un apjoma muzeji visā valstī pulcināja 270 000 apmeklētāju.

Šogad muzeju akcijas tēma ir ekoloģija, Latvijā tā noritēs ar moto "Par tīru pasauli!". Akcija tradicionāli norisinās no sestdienas vakara plkst.19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Sinoptiķi šovakar un naktī uz svētdienu Latvijas rietumu un centrālajos rajonos, arī Rīgā, sola stipru lietu, tomēr tas būšot īslaicīgs.

Vairāk par Muzeju nakts pasākumiem Rīgā un ārpus galvaspilsētas var uzzināt Diena.lv speciālajā sadaļā vai arī Muzeju biedrības interneta lapā.

Ja vēlaties dalīties ar citiem savos Muzeju nakts piedzīvojumos, pievienojiet savus foto caur 8778 vai šeit!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Muzeju nakts pasākumi Rīgas centrā

Rīgas centra karte

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja