Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā norisināsies elektroniskās mūzikas pasākums Ambereum Pagan Alliance

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle un mākslinieks Virons Erols Verts organizē Ambereum Pagan Alliance - vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākumu ar daudzveidīgu elektroniskās mūzikas programmu, kas norisināsies no 21. jūnija plkst.18 līdz 22. jūnija plkst.10 Andrejsalā, Andrejostas ielā 29.

Pasākuma laikā uzstāsies deviņi starptautiski Rīgā un Berlīnē strādājoši dīdžeji un mūziķi – Sems Bārkers (Sam Barker, Berlīne, Vācija un Lielbritānija), Platons Buravickis (Rīga, Latvija), Paulīne Dutreliņa (Pauline Doutreluingne, Berlīne, Vācija), Hanno Hinkelbains (Hanno Hinkelbein, Berlīne, Vācija), Lakuti (Berlīne, Vācija un Dienvidāfrikas Republika), Merimell (Tallina, Igaunija), Neda Sanai (Berlīne, Vācija un Irāna), Tama Sumo (Berlīne, Vācija), Uncle Sampl3 (Rīga, Latvija).

Programmas autors ir Virons Erols Verts, mākslinieks, kurš piedalās Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē (RIBOCA) ar kultūras ziņā daudzveidīgu skaņas ceļojumu instalāciju Ambereum, kas aplūkojama mākslas stacijā Dubulti, Jūrmalā. Vairāk nekā 20 gadus Verts bijis cieši iesaistīts leģendārajā Berlīnes naktsdzīvē, jo īpaši kluba Berghain (agrākajā OstGut) darbībā. Šis unikālais mūzikas notikums Andrejsalas urbānajā vidē piedāvās daudzveidīgu programmu, sākot ar eksperimentālām kompozīcijām pēcpusdienā un beidzot ar enerģisku un ritmisku tehno mūziku naktī un ambientām skaņām rītausmā.

Programmu veidojis Virons Erols Verts (Viron Erol Vert) sadarbībā ar Solveju Helvi Ovesenu (Solvej Helweg Ovesen, RIBOCA1 asociētā kuratore), un to producē Erica Synths.

Virons Erols Verts dzimis Vācijā, dzīvo un strādā Berlīnē. Viņu spēcīgi ietekmējusi multikulturālā pagātne, kurā atklājas gan Austrumu, gan Rietumu kultūra. Verts interesējas par kontrastiem, kas veidojas, kombinējot antagonistiskas elementu un uzskatu sistēmas. Pretstatot mitoloģiskus un figuratīvus elementus tagadnes problēmām, viņš meklē jaunas realitātes. Vairāk nekā 13 gadus viņš uzturējis ciešas mākslinieciskas un profesionālas attiecības ar Berlīnes klubu Berghain.

Erica Synths, Ambereum Pagan Alliance producenti, ir radošu vizionāru, mūziķu un inženieru komanda, kura izstrādā unikālus un inovatīvus mūzikas instrumentus. 2017. gadā tika dibināta platforma Erica Synths Garage – neatkarīgs interneta medijs ar mērķi tuvināt elektroniskās mūzikas kopienu un piedāvāt klausītājiem laikmetīgu skanisku artefaktu izlasi. Savukārt 2018. gada jūnijā Rīgā pirmoreiz norisinājās Erica Synths organizēts dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor.

Kā ziņots iepriekš, šogad pirmo reizi norisinās Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA). Tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros aplūkojami 126 mākslas darbi 9 norises vietās Rīgā un Jūrmalā, kā arī pilsētvidē. Biennāles galvenā kuratore ir Katerina Gregos, tās dibinātāja un komisāre - Agnija Mirgorodska.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Biļešu Serviss kasēs un mājas lapā. Vairāk informācijas www.rigabiennial.com.


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja