Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgā notiks Gliemežu parāde

Fonds Mākslai vajag telpu 16.augustā plkst. 12.30 aicina uz grandiozu Gliemežu parādi, kas notiks Rīgā, Strēlnieku laukumā, netālu no RTU ēkas Kaļķu ielā 1, informēja fonda pārstāve Katrīna Leiškalne.

Parādē piedalīsies 15 pazīstamu Latvijas mākslinieku apgleznoti gliemeži, kas līdz šim bija sastopami Rīgas ielās un laukumos, iepriecinot ar savu krāsaino klātbūtni gan pieaugušos, gan arī bērnus, vienlaikus simbolizējot Laikmetīgās mākslas muzeja (LMM) lēno tapšanas gaitu un rosinot sabiedrībā diskusiju par muzeja nepieciešamību.

Mākslas projektā piedalās mākslinieki Kristians Brekte, Elita Patmalniece, Kristīne Luīze Avotiņa, Reinis Pētersons, Dace Gaile, Zane Balode, Dārta Leiškalne, Ilze Smildziņa, Kristīne Guršpone, Katrīna Gaile, Alise Mediņa, Mārtiņš Zutis, Kristīne Markus, Ilona Abiļeva un Aivars Broks. 

Gliemežu parādes norises vieta nav izvēlēta nejauši, jo par piemērotāko telpu LMM specifikai fonda uzrunātie arhitekti un eksperti atzīst tagadējo Rīgas Tehniskās universitātes ēku Kaļķu ielā 1, kas, pēc universitātes pārcelšanās uz jaunajām telpām Ķīpsalas kompleksā, paliks tukša. Mākslai vajag telpu pārstāvji uzskata, ka nav nekādas vajadzības tērēt milzīgas summas, ceļot jaunas ēkas, ja esošie resursi ļauj izveidot muzejam vajadzīgo vidi, vienlaicīgi sakopjot galvaspilsētas telpu.

"Laikmetīgās mākslas muzejs Daugavas labajā krastā un upes otrā krastā esošā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka veidotu sava veida asi starp literatūru un mākslu, kas labi iezīmētos arī pilsētas kompozīcijā. Pašreizējā RTU ēka arhitektoniski ir izcila, kā arī ideāli piemērota muzeja vajadzībām, un tai arī tālāk būtu jādzīvo kā sabiedriskai telpai," norāda Katrīna Leiškalne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja