Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Fotomēnesī atklās trīs latviešu mākslinieku personālizstādes

Festivalā Rīgas Fotomēnesis 2018 atklās trīs latviešu mākslinieku personālizstādes – Kristianam Brektem, Sandijam Ruļukam un VOUR, informēja festivāla dirketors Arnis Balčus.

Ceturtdien, 10. maijā plkst. 20, mākslas telpā Micēlijs atklās latviešu grafiti mākslinieka VOUR izstādi Attēls – vai arī tas nav noticis, bet 11. maijā plkst. 17 Latvijas Kara muzejā – Kristiana Brektes izstādi Ievanotie, savukārt plkst. 19 barā Č – grafikas dizainera un fotogrāfa Sandija Ruļuka personālizstādi Gaiss.

Rīgas ielu māksliniekam VOUR un grafikas dizaineram Sandijam Ruļukam tās būs pirmās personālizstādes. Micēlijā skatāmajā izstādē VOUR apspēlē urbāno aktivitāšu procesu, nesankcionētu atjautību un fotogrāfijas attiecības ar grafiti scēnas efemēro raksturu.

Turpetim Sandijs Ruļuks, kurš pazīstams kā mājaslapu veidošanas aplikāciju berta.me un Froont izveidotājs, jau vairākus gadus pievērsies fotogrāfijai. Izstādē bārā Č būs iespēja aplūkot attēlus, kas balansē starp intīmu dienasgrāmatu, ceļojumu un modes fotogrāfiju. “Tā ir kā reakcija uz apkārt notiekošo veiksmes un laimes kultu, kur svarīga ir redzama pārpilnība, panākumi, karjera. Kur sociālais tēls ir svarīgāks par fizisko, un fokusēšanās uz iedomāto nākotni notiek tik ļoti, ka tiek aizmirsts par tagadni, par ķermeni un vienkāršu prieku,” par izstādi stāsta pats autors.

Savukārt populārā un skandalozā latviešu mākslinieka Kristiana Brektes izstāde Ievainotie pievēršas tādām tēmām, kā karš, brutalitāte un seksualitāte. Brekte, kura izstādes vairākkārt tikušas nominētas Purvīša balvai, šoreiz izmanto kara ikonogrāfiju un skaņas efektus, lai reflektētu par cilvēka dzīvi militāra konflikta apstākļos.

VOUR izstāde būs skatāma tikai līdz 19. maijam, bet Sandija Ruļuka un Kristiana Brektes – līdz 10. jūnijam.

Festivāla Rīgas Fotomēnesis 2018 ietvaros līdz pat 7. jūnijam izstādes, publiskās lekcijas, diskusijas, meistardarbnīcas, prezentācijas un filmu seansi notiks Kongresu namā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, LNB izstāžu zālē, ISSP Galerijā, Kara muzejā, Rīgas Kino muzejā, Micēlijā, bārā Č, The Mill, Kaņepes kultūras centrā un citviet Rīgā.

Festivāla programma pieejama mājas lapā http://www.rigasfotomenesis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja