Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sarunas muzejā ar Sarmīti Māliņu un Kristapu Kalnu

Svētdien, 26. februārī plkst. 15 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls notiks pasākums Sarunas muzejā - mākslas kuratore Daiga Rudzāte uz sarunu šoreiz aicinājusi izstādes Pacieties māksliniekus Sarmīti Māliņu un Kristapu Kalnu.Izstāde Pacieties sniedz skatītājiem iespēju vērienīgā formātā iepazīt vienu no Latvijas laikmetīgās mākslas šī brīža zīmīgākajām parādībām – mākslinieces Sarmītes Māliņas un fotogrāfa Kristapa Kalna radošo sadarbību, vienlaikus reprezentējot vizuālās mākslas procesa pēdējās dekādes būtisku sastāvdaļu.

Abi autori šo ekspozīciju raksturo kā ceļu uz zināmā atzīšanu, pārlaicīgā un ikdienišķā nepārtraukti satraucošas un nomierinošas mijiedarbības un līdzāspastāvēšanas apzināšanos – tā ir tieksme pēc absolūtā miera un ideālās dzīves.

Izstādi Pacieties caurvij jutekliski trausls stāsts, kura sižetiskā vadlīnija saprotama un nolasāma ikvienam pasaules iedzīvotājam. Jo, kā ne reizi vien teikuši paši mākslinieki, "vispersonīgākie stāsti patiesībā ir universāli".

Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns ir viena no profesionāli un emocionāli spēcīgākajām autoru grupām, kas Latvijas mākslas ainā aktīvi darbojas pēdējā desmitgadē. Viņu radītajiem objektiem un instalācijām raksturīgs vērienīgums, idejiskā un sensitīvā daudzietilpība, izteiktas alkas pēc formālās perfekcijas. Abos autoros dziļi iesēdies pētnieka gēns, kas rosina izzināt ne tikai savu, bet arī skatītāju emociju un zināšanu pasauli, liekot pēdējiem sastapties ar hrestomātiskiem tēliem un parādībām neordinārās situācijās.

Ciklā Sarunas muzejā apmeklētājiem tiek piedāvāta lieliska iespēja iepazīties ar Sarmīti Māliņu un Kristapu Kalnu, kopā ar autoriem apskatīt ekspozīciju, klausoties mākslinieku stāstījumu un izstādes kuratores Daigas Rudzātes komentārus. Šī tikšanās ir domāta kā dialoga veidošana starp mākslas darbiem un katra individuālo pieredzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja