Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogu darbu izstāde Durvis

Jau trešo reizi Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogi, kuri strādā ar tekstilu, stiklu, keramiku, modi, metālu, koku, veidojuši kopizstādi, kas sarūpēta Mākslas akadēmijas deviņdesmit gadu jubilejas gaismā.

Izstāde Durvis Latvijas Mākslas akadēmijas aulā būs aplūkojama no 3. līdz 24. februārim. Ikviens interesents laipni gaidīts izstādes atklāšanā ceturtdien, 2. februārī plkst. 18, vēsta Latvijas Mākslas akadēmijas komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.

Ekspozīcijas tēma - durvis - savā dziļākajā būtībā vedina uz filozofisku un simbolisku traktējumu, atklājot radoša mākslinieka domu un jūtu atvērtību. Izvēloties šo tēmu, pedagogi vēlas akcentēt mācību iestādes un sava radošā un pedagoģiskā darba jēgu. Jaunu meklējumu ceļš, personības nozīme, pedagoģiskais godaprāts pret saviem audzēkņiem ir tās durvis, kas paver talantīgiem jauniešiem iespēju turpināt attīstīt un pilnveidot Latvijas perspektīvu nākotnei.

Arī iepriekš rīkotās Mākslas akadēmijas pasniedzēju izstādes bijušas saistītas ar specifiskiem profesionāliem uzdevumiem, un līdz ar diferencētu mākslas veidu līdzāspastāvēšanu tās atklājušas kopīgo un atšķirīgo mākslinieku skatījumā. Izstāde Lietu Māksla Akadēmijā, kas noritēja 2007. gadā un aizsāka Mākslas akadēmijas pasniedzēju izstāžu tradīciju, fokusējās uz formas un materialitātes pētīšanu. Savukārt izstādē Radošais kods - krāsa, kas Mākslas akadēmijā bija apskatāma 2010. gada sākumā, uzmanības centrā bija krāsa un tās iespēju postulēšana atšķirīgās tehnikās un materiālos.

Izstādē piedalās vairāk nekā divdesmit Latvijā atzīti un starptautiski novērtēti mākslinieki, tostarp Kristaps Zariņš, Oļegs Tilbergs, Barbara Ābele, Jānis Murovskis, Kristians Brekte, Juris Gagainis, Inguna Audere, Aija Baumane, Elīna Ģibiete, Līga Skariņa, Sandra Utāne, Skaidrīte Leimane, Irisa Blumate, Dace Vītola, Inita Ēmane, Jevgēnija Loginova, Vladimirs Bekmanis, Māra Binde, Inta Amoliņa, Ieva Krūmiņa, Dainis Gudovskis, Vineta Groza, Dainis Lesiņš, Ainārs Rimicāns un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja