Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas 2022. gada diplomandu izstāde Lai dīgst!

No 11. jūnija līdz 10. jūlijam abās Latvijas Mākslas akadēmijas ēkās, Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13, būs skatāmi visu 2021./2022. studiju gada Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu diplomdarbi, informēja LMA pārstāvji.

Diplomandu izstādē Lai dīgst! būs apskatāmi vairāk nekā 180 jauno mākslinieku radošā procesa rezultāts. Šī būs unikāla iespēja vienkopus aplūkot visu Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozaru absolventu darbus, piedāvājot sabiedrībai pārskatu par akadēmijas darbību, jaunumiem un izaicinājumiem un veicinot mākslas interesentu un plašākas auditorijas iepazīstināšanu ar mākslinieku veikumu.

Izstādes Lai dīgst! ekspozīcija būs apskatāma divās LMA ēkās: kādreizējā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, kas tagad kļuvusi par pilnvērtīgu Mākslas akadēmijas sastāvdaļu, kā arī LMA vēsturiskajā ēkā Kalpaka bulvārī 13. Savā veidā savienojoties, abas ēkas tiek pieteiktas kā aktīvas mākslas norišu platformas – vietas mākslas darbu eksponēšanai, jauno mākslinieku eksperimentiem un, protams, izglītībai.

Izstādi papildinās dažādi pilotprojekti – durvis izstādes apmeklētājiem atvērs LMA praktiskās doktorantūras un starpdisciplinārās mākslas maģistratūras specializācijas POST studiju telpas, kur līdzās diplomandu darbiem varēs ieraudzīt izcilāko LMA studentu veikumus. Īpašā veidā – ar foto animāciju kolāžu izstādē sevi pārstāvēs arī Mākslas zinātnes nodaļas absolventi.

Pēdējos studiju gados, ņemot vērā Covid-19 situāciju valstī un pasaulē, ir būtiski ietekmēta studiju norise un studentu darbošanās – gan neklātienes formātā, gan hibrīdformātā. Tomēr radošais, intelektuālais un akadēmiskais gars nevienā posmā nav pārstājis “dīgt” – tas ir process, kas ir būtisks katram jaunajam māksliniekam.

Izstādes vizuālās identitātes autors ir LMA Grafikas dizaina nodaļas vadītājs docents Matīss Zvaigzne, bet koncepcijas "Lai dīgst!" autori ir LMA grafikas dizaina studenti Rimants Šveicars, Kristaps Šulcs, Rihards Znutiņš-Znutāns, Dārta Galiņa, Luīza Jansone un Ketlīna Priede. Grafiskajā identitātē izmantots arī grafikas dizaina studentes Alisas Miļuhinas radītais burtveidols Genesis Display.

Izstādi papildinās visu diplomandu darbu elektroniskais katalogs, kas būs aplūkojams vietnē virtuaal.lma.lv. Līdzās darbu attēliem un video katalogā varēs izlasīt paplašinātus darbu aprakstus un tuvāk iepazīt katra mākslinieka ideju un ieceri. Mākslas darbu aprakstus būs iespēja klausīties ar valodu tehnoloģiju uzņēmuma Tilde nodrošināto balss sintēzes risinājumu Tildes balss, kas veidots, izmantojot jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ar dažādu mākslas apakšnozaru absolventu darbiem – no glezniecības līdz audiovizuālām instalācijām –, raisīt dialogu par mākslas un kultūras aktualitātēm un piedāvāt svaigu, neierobežotu jauno mākslinieku skatījumu uz pasauli.

LMA Diplomandu izstāde apmeklētājiem būs atvērta katru dienu no 11. jūnija līdz 10. jūlijam Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13 no plkst. 13.00 līdz 20.00. Izstāde slēgta 21., 22., 23. un 24. jūnijā.

Izstādes atklāšana 10. jūnijā plkst. 18.00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja