Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vestsaidas stāsts dabā

Cēsu Mākslas festivāla veidotāji iepazīstina ar šī gada programmu

Jau 13. reizi notiks Cēsu Mākslas festivāls, kurš šogad norisināsies no 6. jūlija līdz 18. augustam un kura uzmanības centrā būs nacionālā kultūra globālajā laikmetā. Tas tiks atklāts ar multimediālo izstādi Tuvplāns, kas atradīsies divās vietās – Vidzemes koncertzālē Cēsis (kuratore Dace Lamberga) un topošajā Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā, bijušajā Cēsu neredzīgo biedrības rūpnieciskajā teritorijā (kuratores Daiga Rudzāte un Žanete Skarule). 

"Tas ir stāsts par spēcīgiem un pozitīvi trakiem māksliniekiem, kurus vieno latviska izcelsme un ambīcijas, kas viņiem ir ļāvušas atstāt nospiedumus pasaules mākslā," saka Daiga Rudzāte. Šo mākslinieku vidū ir Edvīns Strautmanis, kurš būs pārstāvēts ar apjomīgu retrospekciju. Izstādes fokusā būs arī Māris Bišofs, Svens Lūkins, Signe Baumane, Vija Celmiņš un citi. Līdzās darbiem būs skatāmi arī video, kas apmeklētājiem ļaus virtuāli aizceļot uz vietu, kur tie ir tapuši.

Cēsu Mākslas festivālā ir ieplānoti vairāki latviešu diasporas mūziķu daiļradei veltīti koncerti. 6. jūlijā Vidzemes koncertzālē Cēsis tiks piedāvāta programma LNSO, Ķeniņš un Mesiāns. Tās uzmanības centrā būs Kanādas latviešu komponists Tālivaldis Ķeniņš, kuram tiek svinēta 100. jubileja. Šajā koncertā notiks komponista Astotās simfonijas atskaņojums, kurā ērģeļu solo izpildīs Iveta Apkalna. 

Programmā ir iekļauts arī Tālivalža Ķeniņa vienaudža Alberta Jēruma veikums, ko ir restaurējis Jēkabs Jančevskis (maija sākumā viņš ir plūcis laurus UNESCO Starptautiskajā komponistu jaundarbu skatē Rostrum jauno komponistu grupā). Līdzās trimdas latviešu komponistu darbiem festivāla atklāšanas koncertā skanēs Olivjē Mesiāna Un sourire un Kloda Debisī Jūra

Savukārt 3. augustā Cēsu pils parka estrādē tiks izrādīts amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina mūzikla Vestsaidas stāsts (West Side Story) iestudējums, kura veidošanā piedalās režisors Viesturs Kairišs, diriģents Andris Poga un Liepājas simfoniskais orķestris, atklāj Cēsu Mākslas festivāla akadēmiskās mūzikas sadaļas veidotājs komponists Arturs Maskats. 

Par savu iepriekšējo kopdarbu, argentīniešu komponista Osvaldo Golihova flamenko operas Ainadamar iestudējumu, Cēsu pils parka estrādē šī radošā komanda ir ieguvusi Lielo mūzikas balvu 2017 kategorijā Gada uzvedums. Šī gada iestudējumā piedalīsies jauniešu koris Kamēr... un starptautiska solistu komanda, kuras dalībnieku vidū būs arī Daumants Kalniņš. 

Māksla, mūzika, kino un teātris – ar visu programmu var iepazīties www.cesufestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja