Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zināmi modes dizaineru konkursa Meringue finālisti

Jauno modes dizaineru konkurss Meringue norisināsies 25. novembrī plkst. 18.30 kultūras notikumu vietā Hanzas perons. Par galveno balvu konkursā cīnīsies vienpadsmit konkursa finālisti - topošie modes dizaineri no Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, informēja konkursa pārstāve.

Konkursa finālam kvalificējušās vienpadsmit kolekcijas, kuru skaitā ir četras kolekcijas no Latvijas Mākslas akadēmijas, kuras radījušas Anita Leina, Una Bērziņa, Ilze Muciņa un Elīna Grīnberga. Šoreiz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu finālā pārstāvēs viena studente – Milēna Emīlija Seržante.  Finālistu rindas ir papildinājusi arī konkursā iepriekš nepārstāvēta mācību iestāde – Liepājas, mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola ar Ievas Agrumas kolekciju. Savukārt Rīgas Tehniska universitāte finālā pārstāvēta ļoti kuplā skaitā – ar piecām kolekcijām, no kurām divas veidotas kā studentu radošie dueti, kopā apvienojoties Nadīnai Anijai Pogai un Martai Cimdiņai, un Līvai Kreilei un Annijai Grūbei, kā arī Paulas Žauneres, Alīnes Skarules un Kristīnes Zariņas individuālajām kolekcijām.

Konkursantu izvērtēšanā prioritāte tika dota ready to wear modes dizaina kolekcijām, kas satur novitāti un jaunradītu vērtību piegriezumā, konstrukcijā, faktūrās, izstrādes tehnikā, kompozīcijā un kam ir komercializējams potenciāls procesa un pieprasījuma aspektā.

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja jau trešo gadu būs profesore Ļuba Popova no Milānas Jaunās Mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts). Viņai ir vairāku desmitu gadu praktiska pieredze darbā ar itāļu modes namiem, un viņa ir arī vairāku modes teorijas grāmatu autore. Žūrijā būs arī universālveikala Stockmann Riga direktore Dace Godmane, modes dizainers, zīmola Alexander Pavlov dibinātājs un radošais direktors Aleksandrs Pavlovs, žurnāla Pastaiga galvenā redaktore Liene Stūraine, žurnāla Lilit LOOK galvenā redaktore Kristīne Rudzinska, kā arī starptautiskā konkursa International Young Designers Contest 2020 pārstāvis Volodimirs Nečiporuks (Volodymyr Nechiporuk).

Konkursanti sacentīsies par uzvarētāja titulu un galveno balvu - modes mārketinga un menedžmenta divu nedēļu kursu Milānā New Academy of Fine Arts un dalību starptautiskajā modes konkursā International Young Designers Contest Kijevā 2020. gada jūlijā, pārstāvot Latviju. Tiks pasniegtas arī divas speciālās balvas: žurnāla Pastaiga speciālā balva par radošumu - promo publikācija žurnālā Pastaiga un žurnāla Lilit LOOK speciālā balva par labāko dizainu - promo publikācija žurnālā Lilit LOOK.

Ar speciāli konkursa finālistu modes skatēm veidotu mūzikas atskaņojumu pasākumā piedalīsies pazīstamais mūziķis un komponists, Lielā Kristapa 2019 balvas laureāts Rihards Zaļupe. Pasākumu atklās konkursa vēstneses, modes dizaineres Laimas Jurčas kolekcija Illuminated, kas radīta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt, žūrijas vērtējumus gaidot, skatītājus priecēs īpašā viesa - modes dizaineres Ivetas Vecmanes - jaunākā kolekcija Melancholia III Ethnography II.

Papildus konkursam Latvijas Kultūras koledža 26. novembrī plkst. 11  Kaņepes kultūras centrā organizē konferenci Cīņa par skaisto, kurā nozares profesionāļi no Latvijas, Itālijas, Čehijas un Maķedonijas diskutēs par modes un dizaina nozīmi sabiedrībā.

Uz konkursa fināla modes skatēm aicināts ikviens interesents. Biļetes pieejamas www.ticketshop.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja