Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielajā dzintarā koncertēs Daumants Liepiņš

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 23. februārī plkst. 15, Turpinot koncertsēriju Personīgi, uzstāsies pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš, informēja koncertzāles pārstāvji.

Jaunais mūziķis Daumants Liepiņš ir starptautisku pianistu konkursu laureāts, nupat Ņujorkā ierakstījis mūzikas albumu prestižajā Steinway ierakstu kompānijā. Liepājā talantīgais pianists atskaņos savu jauno koncertprogrammu, ko veido trīs izcilas klaviersonātes – Franča Šūberta opuss, Friderika Šopēna Trešā sonāte, kā arī Latvijā reti atskaņotā Džordžes Enesku Trešā sonāte. Pēc koncerta klausītāji aicināti uz neformālām sarunām ar pianistu.

"Neslēpšu, ka man pašam lielās formas ir ļoti mīļas, jo īpaši sonātes forma. Šīs trīs sonātes atspoguļo trīs ļoti dažādas pasaules – Šūberta trauslo, emocionāli atkailināto, Šopēna karalisko, bet arī dziļi personisko, un Enesku pasauli, kura Latvijas koncertzālēs līdz šim atspoguļota ļoti maz. Tajā varam saskatīt mūsu gadsimtam ļoti aktuālas tēmas – cilvēka neaizsargātību tehnoloģiju priekšā un pat dabas aizsardzību. Gribēju vienā programmā salikt mūziku, kas jau ir ļoti populāra un daudz dzirdēta, un tai pievienot  kaut ko mazliet eksotiskāku," par programmu stāsta Daumants Liepiņš.

Divdesmit četrus gadus jaunais Daumants Liepiņš ir viens no daudzsološākajiem Latvijas jaunās paaudzes pianistiem. Mūziķis turpina studenta gaitas Zviedrijā, apžilbina prestižu konkursu žūrijas un vienaldzīgu neatstāj nevienu, kam palaimējies dzirdēt viņa spēli. "Neordinārs talants – smalks un iejūtīgs kamermūziķis, kam nav sveša arī harizmātiska solista stāja saspēlē ar orķestri. Viņa klavierspēle ir tehniski nevainojama, bet interpretācijas – saturiski pārliecinošas un emocionāli piepildītas," Liepiņu vērtē kritiķi.

Sācis apgūt klavierspēli jau piecu gadu vecumā, un šodien ir daudzu starptautisku pianistu konkursu laureāts. Uzvarējis prestižajā Vendome prize pianistu konkursā Šveicē (2019), izpelnoties ne tikai publikas ovācijas un žūrijas atzinību, bet arī iespēju ar solokoncertu debitēt slavenajā Verbjē festivālā. Latvijā saņēmis Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks (2017). 2019. gada martā kļuvis arī par laureātu Maria Canals Starptautiskajā pianistu konkursā Barselonā, kur savā laikā triumfēja arī Vestards Šimkus. 2018. gadā Liepiņš kļuva par 2. vietas ieguvēju Džordžes Enesku Starptautiskā pianistu konkursā.

Kamerzāles koncertsērija Personīgi veidota, lai baudītu mazo formātu koncertus tuvākā, brīvākā un personīgākā atmosfērā. Pēc koncertiem klausītāji aicināti tikties ar mūziķiem personīgi – baudīt sarunas pie kafijas tases vai atspirdzinoša dzēriena glāzes. Sērijas turpinājumā – Rīgas Saksofonu kvartets ar koncertprogrammu Bahs. Grūvs. Saksofoni (5. aprīlī), bet noslēgumā – Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets (10. maijā).

Plašāka informācija – www.lielaisdzintars.lv.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja