Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ainārs Rubiķis un Andrejs Osokins noslēgs festivālu Windstream

Festivāla _Windstream n_oslēguma koncerts 12. aprīlī Lielajā ģildē būs orķestra Rīga gaidīta tikšanās ar diviem meistariem - diriģentu Aināru Rubiķi un pianistu Andreju Osokinu, informēja orķestra pārstāve Linda Ausēja.

Koncerta programmā iekļauti šī gada jubilāru, komponistu Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Prokofjeva un Romualda Kalsona skaņdarbi - gan pasaulslavenie, kā S. Prokofjeva baletmūzika Romeo un Džuljeta un D. Šostakoviča Otrais klavierkoncerts, gan retāk atskaņotie opusi.

Ainārs Rubiķis pirmskoncerta noskaņās raksta: "Pavasars. Pirmās lapas un veldzējošas spēkpilnas bērzu sulas. Laiks, kad ar puķu pumpuriem sprakst arī mīlestības dzirksteles. Ugunīgi spožas, svinīgas, siltas, mīļas, varbūt citviet sāpīgas un smeldzīgas.... Par tēvu un  dēlu, par nenopietniem ierēdņiem (rakstvežiem) un imperatoriskām mulķībam šai pavasarī. Bet noteikti viss par mīlestību triju pasaules grandu mūzikā un viens no tiem - šeit pat no Latvijas. Ar Romualda Kalsona latvisko rakstu Kāzu dziesmās mums varbūt pat izdosies pārrakstīt laimīgas beigas S. Prokofjeva un Šekspīra traģēdijai Romeo un Džuljeta…"

Romualda Kalsona radītā simfoniskā svīta Kāzu dziesmas tiks atskaņota Mendeļa Baša pārlikumā pūtēju orķestrim. Prokofjeva un Šostakoviča darbu pārlikumus simfoniskajam pūtēju orķestrim veidojuši komponisti Hosē Šins no Beļģijas, Marco Pontini no Itālijas, Žaks Klasenss no Nīderlandes.

Vairāk informācijas šeit.

Top komentāri

Zāļu Vecis
Z
Aiz gandarījuma nodrebēju ieraugot Aināra Rubiķa vārdu. Domāju, ka Latvija šo izcilību, kā jau paradusi, norok. Prieks nav piemērotais vārds, sajūsma par maz, es pateicos Dievam, ka manas bažas bijušas pārsteidzīgas. AINĀRAM ir vieta Operā, Valsts simfoniskajā orķestrī kā pirmajam, lai Jānītis pieraujas, lai Zigmars prot kaunu. Latvija ir Dieva zeme, elles kambari, ko tik raženi sarga un saudzē ieliktņi un izmanīgie būs jāsarga stulbiem un badīgiem suņiem, jo sātanam rokas mēslos, smirdoņa nebūs ilgi, GAISMA aust!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja