Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apritē atgriežas Rīgas Operas festivāls

Pēc triju gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālā opera un balets aicina uz Rīgas Operas festivālu. Festivāls notiks no 8. jūnija līdz 1. jūlijam, un tā programmā būs skatāmi aizvadīto divu sezonu jauniestudējumi, kā arī jau tradicionālais galā koncerts.

1998. gadā dibinātais Rīgas Operas festivāls ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar tās spilgtākajiem notikumiem. Rīgas Operas festivāla programmā šogad būs skatāmas Džuzepes Verdi operas Simons Bokanegra (16. un 19. jūnijā) un Aīda (9. jūnijā), kurā pirmoreiz Latvijā dzirdēsim venecuēliešu tenoru Akīlisu Mačado (Radamess) un itāļu mecosoprānu Silviju Beltrami (Amnerisa), Džoakīno Rosīni opera Pelnrušķīte (11. jūnijā), Jāņa Kalniņa Hamlets (18. un 22. jūnijā) un Volfganga Amadeja Mocarta Dons Žuans (15. un 21. jūnijā). Līdzās Latvijas Nacionālās operas diriģentiem festivālā vairāku izrāžu muzikālā vadība būs uzticēta viesdiriģentiem. Pjērs Džordžo Morandi diriģēs operu Aīda, Alesandro de Marki vadībā noritēs operas Dons Žuans izrādes, bet Frančesko Andželiko diriģēs operu Simons Bokanegra.

Šogad pirmo reizi Rīgas Operas festivāla programmu papildinās baleta jauniestudējumi – Pētera Čaikovska balets Gulbju ezers (10. jūnijā), horeogrāfa Kšištofa Pastora balets ar Voiceha Kilara mūziku Drakula (8. jūnijā) un horeogrāfa Marko Gekes balets ar Friderika Šopēna un Kloda Debisī mūziku Ņižinskis (12. jūnijā).

Festivāls un sezona izskanēs ar galā koncertu, kas šoreiz notiks gan Latvijas Nacionālajā operā 30. jūnijā, gan pirmo reizi arī Jelgavas koncertzālē Mītava 1. jūlijā. Muzikālā vadītāja un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa veidoto koncertprogrammu interpretēs viesmākslinieki – daudzu konkursu laureāts, Teatro alla Scala akadēmijas dalībnieks, tenors Azers Zada no Azerbaidžānas, Ukrainas Nacionālās operas soliste, soprāns Olha Matušenko, mongoļu bass Baterdene Doržcedens un Latvijas publikai jau zināmais mecosoprāns Anna Matisa. Viņiem pievienosies basbaritons Egils Siliņš, Jūlija Vasiļjeva un Mihails Čuļpajevs, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncertā skanēs itāļu un franču opermūzika – Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Šarla Guno, Žaka Ofenbaha un Žorža Bizē operu ārijas, bet atgriezties tikko aizvadītās Jāņu nakts sajūtās ļaus fragmenti no Riharda Vāgnera operas Nirnbergas meistardziedoņi.

Biļetes uz Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādēm un koncertiem, kas notiks, sākot no 4. jūnija, būs iegādājamas tikai vietnē www.opera.lv un Latvijas Nacionālās operas kasēs. Turpmāk, arī iegādājoties biļetes internetā, tām netiks piemērota apkalpošanas maksa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja