Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atklāj rokenrola klasikas zooloģisko pusi

Dzintaros uzstāsies uzlecošās saules mājokļa iemītnieki Animals and Friends

Mūzikas festivāls Live Fest, kas pagājušogad pirmo reizi notika Jūrmalā Dzintaru koncertzālē, šogad izvērtīsies par koncertsēriju visas vasaras garumā.

Pirmajā koncertā 30. jūnijā uzstāsies vesela rinda pašmāju grupu ar vēsturi. Viena no tām ir dažādu grupu sastāvos sevi jau pierādījušu profesionāļu izveidotā mūziķu apvienība Remix, kurai bija pašai savi Igo dziedāti hiti, bet tās instrumentālisti bija pieprasīti studijas mūziķi, kas piedalījušies neskaitāmu skaņuplašu ierakstos. No pirmās plaši pazīstamās latviešu pankgrupas Zig Zag aizejot solistam Gvido Lingam, izveidojās divas lieliskas rokgrupas – Gvido izveidoja jaunu grupu Linga, un arī Zig Zag turpināja darboties ar solistu Juri Lasinski. Live Fest uzstāsies abas šīs grupas. Būs arī Satellites LV – apvienība, kura 90. gados latviešu mūzikā ienesa britpopa vēsmas, kā arī divi cienījami roka ģitāras meistari – Vjačeslavs Mitrohins ar grupu Mitrokhin's Master Band un Harijs Zariņš, kurš kļuva slavens ar Opus Pro un tagad ir grupas Colt muzikālais virzītājspēks.

Vakara nagla būs britu rokgrupa Animals and Friends, kas ir klasiskās, ar hitu House of the Rising Sun vislabāk pazīstamās grupas The Animals mūsdienu modelis ar diviem grupas ziedulaiku – 60. gadu – dalībniekiem. Šogad The Animals varētu svinēt savu piecdesmit gadu jubileju, bet tās klasiskais sastāvs ar dziedātāju Ēriku Bērdonu, kurš grupu padarīja slavenu, ir sadalījies domstarpību dēļ. Bērdons jau 1966. gadā pameta sākotnējo sastāvu un izveidoja jaunu grupu ar nosaukumu Eric Burdon and the Animals. Oriģinālais The Animals atkal sanāca kopā 1975. un 1983. gadā, bet laiku pa laikam koncertējuši arī dažādu dalībnieku sastāvi Valentine's Animals un Animals II.

2008. gadā viss nokārtots juridiski – tiesības uz nosaukumu The Animals tagad pieder bundziniekam Džonam Stīlam, kurš kopā ar Hammond ērģelnieku Miku Galaheru, kurš grupā The Animals ienāca 1966. gadā, kā arī jaunpienācējiem Pītu Bērtonu (balss, bass), ģitāristu Džonu Viljamsonu (ģitāra, balss) un Deniju Hendliju (ģitāra, balss) Dzintaros 30. jūnijā izpildīs klasiskās dziesmas The House of the Rising Sun, We Gotta Get Out of This Place, It's My Life, Don't Let Me Be Misunderstood un citas.

Mūziķi, kuri, baudot milzu slavu gan Eiropā, gan Amerikā, kā satracināti dzīvnieki plosījās uz skatuves jau tad, kad roks vēl bija jauns, stāv pāri viedokļiem, ka tas nu jau kļuvis tikpat senils kā klasiskā mūzika. Rokenrols ir mūžīgs, mainās tikai izkārtnes un gadskaitļi.

Festivāls Live Fest

Dzintaru koncertzālē 30.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā Ls 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja