Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Autora balvas jaunais četrinieks

Jau trešo gadu biedrība AKKA/LAA četriem autoriem pasniegs Autora balvu.

Šogad to saņems dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš par senislandiešu mitoloģisko un poētisko tekstu kopojuma Eddas dziesmas latviskojumu (Jāņa Rozes apgāds, 2015) un dzejnieks Kārlis Vērdiņš par dzejoļu krājumu Pieaugušie (izdevniecība Neputns, 2015).

Laureātu godā tiks cildināts arī komponists Rihards Dubra par Otro simfoniju, kuras pirmatskaņojums notika pagājušā gada 25. septembrī Liepājas Latviešu biedrības namā, un komponists Kristaps Pētersons par simfoniju Miegs, kura klausītāju vērtējumam pirmo reizi tika nodota šī gada 23. janvārī Lielajā ģildē.

Uz Autora balvu varēja pretendēt biedrības AKKA/LAA pārstāvēts Latvijas autors par darbu, kas ticis publiskots iepriekšējo divu gadu laikā, no marta līdz februārim ieskaitot.

Šīgada uzvarētāji tiks sumināti Autoru pusdienās 27. aprīlī. Visi četri laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru - laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. Turklāt ceremonijas laikā katra autora bankas konts tiks papildināts ar 1111 eiro, kas paredzēti jaunu darbu tapšanai.

Šīgada Autora balvas ieguvēji piepulcēsies iepriekšējo uzvarētāju "klubam": tulkotājai Maimai Grīnbergai, horeogrāfei Olgai Žitluhinai, scenogrāfam Andrim Freibergam, komponistam Vilnim Šmīdbergam, rakstniekam Jānim Joņevam, māksliniekam Miķelim Fišeram, režisoram Pēterim Krilovam un komponistam Jēkabam Nīmanim.

"Balva dibināta 2014. gadā ar mērķi uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt izcilus autoru sasniegumus, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā," teikts AKKA/LAA paziņojumā.

Ar Autora balvu paši autori cildina pārsteidzošus un stiprus kolēģu darbus, kuri radoši iedvesmojuši vai provocējuši ar novatorismu un profesionalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja