Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baiba un Lauma Skrides viesosies Latvijā ar jaunu koncertprogrammu

Latvijas Koncertu organizētajā Rudens kamermūzikas festivālā 11. oktobrī Lielajā ģildē klausītājus gaida tikšanās ar izcilajām mūziķēm - Baibu un Laumu Skridēm, kuras Latvijā viesosies Skride Quartet sastāvā, informēja koncerta pārstāve Rinta Bružēvica.

Mūziķu izpildījumā skanēs jauna koncertprogramma, kuras centrā ir klavierkvarteta zelta repertuārs - Volfganga Amadeja Mocarta, Gustava Mālera un Johannesa Brāmsa klavieru kvarteti.

Skride Quartet sastāvā spēlē Baiba Skride, vijole; Liza Berto, alts; Harieta Kreiga, čells; Lauma Skride, klavieres. Visas četras Skride Quartet  mākslinieces ir ne vien iejūtīgas kamermūziķes, bet arī spilgtas solistes, kas sadarbojušās ar ievērojamiem orķestriem un diriģentiem visā pasaulē. Aizvadītajā koncertsezonā šī nesen dibinātā kvarteta domubiedres jau sajūsminājušas prasīgo Vācijas un Austrijas publiku, uzstājušās arī Zviedrijā, un ar nepacietību tiek gaidītas koncertējam ne vien Rīgā, bet arī slavenajā Amsterdamas Concertgebouw, kam sekos arī plaša koncerttūre pa Ziemeļameriku.

Baibas Skrides spēlei piemīt dabiska muzikalitāte un svaigs skatījums, arī aizrautība un nesamākslota brīvība. Paralēli solistes karjerai, kuru vainago publikas un kritiķu sajūsmas apveltītas sadarbības ar izciliem diriģentiem un pasaulslaveniem orķestriem, nozīmīgu vietu latviešu vijolnieces radošājā dzīvē ieņem arī kamermuzicēšana. Latvijā viņa viesojas ar jaunu koncertprogrammu - līdz ar austriešu simfoniķa Mālera vienīgo līdz mūsdienām saglabājušos kamermūzikas darbu skanēs arī pirmais šī žanra paraugs mūzikas vēsturē - Vīnes klasiķa Mocarta Klavieru kvartets, kā arī lirisku noskaņu un ugunīgu ritmu cauraustais Brāmsa opuss.

 

 

Top komentāri

Herta
H
Vai ari sis talantigaas meitinas Skrites ir pametusos si izlaupito un nopostito Latvaniju, kuru pedejso 27. gadus neierobezoti izlaupa latvijas politki, prezideti, ministri, ieredni un veic vel nepieredzetu genocidu pret latvieus tautu? Ja kas, tad pedejo s13 gados latviju ir pametusi vairak ka 700 000 latviajs iedzivotaju un tie ir meli ka uz sodienu latvija dzivo 1 900 000 cilveku. Sos melus izplata vieteja Latvijas noziedziga rezima locekli, lai sanemtu vairak naudas no ES un viniem butu ko zagt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja