Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Čellu trio Melo-M ikgadējā lielkoncertā – jauna programma

"Laiks starp Ziemassvētkiem un Jaungadu ir mūsu ikgadējo lielkoncertu laiks. Tie mums pašiem ir lielākie svētki," saka publikas iemīļotā dinamiskā čellu trio Melo-M līderis Kārlis Auzāns.

Šoreiz Melo-M sagādājis īpašu pārsteigumu - Vecgada lielkoncertos Rīgas Kongresu namā 26. decembrī (plkst. 15 un 19) piedāvājot pašiem pirmajiem noklausīties un noskatīties grupas jaunās oriģinālmūzikas programmas No meža mēs nākam koncertuzvedumu. Koncerta gaitā skanēs arī grupas populārāko skaņdarbu izlase.

Lai gan Melo-M repertuārā līdz šim dominējušas īpašas versijas par populārām mūzikas tēmām, koncertprogrammas No meža mēs nākam pamatā ir Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas. Jaunajā programmā ieskanēšoties arī daži pazīstami motīvi, jo čellists ir komponējis mūziku gan teātra izrādēm Piafa, M.Butterfly, Pīters Pens un 1984, gan tēmas kinofilmām. "Mūsu jaunā programma ir dabas iedvesmota. Par mežu domājam filosofiskā nozīmē, jo te ir runa par mūsu instrumentiem čelliem, kas savā saknē nāk no meža. Tie kādreiz ir bijuši dzīvi koki, kas auguši mežā. Bet cilvēks bija tas, kurš nocirta koku un izgatavoja mūzikas instrumentu. Tāpēc sajūtas un domas ir par dabas pirmatnīgumu un spēku." Kārlis Auzāns teic, ka jaunajā programmā mežs atklāsies no dažādiem skatpunktiem: gan tumši meži, gan tādi, kas nonākuši dabas stihijā, būs arī dabas parādības un gaismu spēles mežā. "Mūzika ir ļoti asociatīva, un mēs ceram, ka klausītāji kādu brīdi varēs atrasties dabas varā. Izaicinājums ir radīt lielajā Kongresu nama zālē dabas sajūtu." Čellists sola, ka gradācijas būs krasas: sākot ar absolūtu mieru un beidzot ar vētru. Tas būs mūzikas ceļš cauri gadalaiku maiņām un klimata kaprīzēm, skatot meža iemītniekus, notikumus biezoknī un sastopoties ar mežcirtēju. Īsāk sakot - ceļš no pirmatnējā līdz cilvēka prasmei sadzirdēt. Noskaņu radīs arī mākslinieces Annas Heinrihsones veidotā scenogrāfija. Programmu Melo-M mūziķi Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls intensīvi gatavojuši divus mēnešus, pieaicinot savā pulkā arī pieredzes bagāto, dinamisko sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti. To, par ko Melo-M mūziķi grasās runāt savā jaunajā programmā, labi ilustrē nesen uzņemtais videoklips Canticum Silva (Meža dziesma jeb Forest Song). Tas apskatāms vietnē YouTube. Kārlis Auzāns atklāj, ka drīzumā taps jaunās programmas CD ieraksts.

Tomēr šī, protams, būs tikai daļa no ikgadējā lielkoncerta, kurā Melo-M spēlēs arī sava repertuāra izlasi no tautas mūzikas līdz popmūzikai un rokam. Paredzēts arī kāds latviešu rokmūzikas pirmatskaņojums un jauna klasiskās mūzikas tēmas interpretācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja