Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cēsu koncertzālē čelli nāk pirmie

Sezonu sāk ar festivālu Čello Cēsis, Mario Brunello koncertu

Jau trešo gadu koncertzāle Cēsis koncertsezonu atklās ar pašu organizēto starptautisko čellu festivālu Čello Cēsis. No 15. līdz 17. septembrim Cēsīs uzstāsies uzlecošas un jau pasaulē spoži mirdzošas čella zvaigznes – par vienu no daudzsološākajām Eiropas jaunajām čellistēm atzītā Margarita Balanas no Londonā dzīvojošās Latvijas jauno talantu ģimenes, sava muzikālā ceļa meklētājs Justs Kulikausks, viens no mūsu vadošajiem čellistiem Ēriks Kiršfelds. Festivāla īpašais viesis ir izcilais itāļu čellists Mario Brunello. Saistošu koncertuzvedumu pašiem mazākajiem klausītājiem piedāvās čellu trio Melo M.

"Ar savu oriģinalitāti, radošo atmosfēru un īpaši veidotajām programmām festivāls kļuvis par koncertzāles Cēsis atpazīstamības zīmi. Ir svarīgi saglabāt savu patību, vienlaikus ļaujoties eksperimentēt. Šīgada programmu raksturo divas vadlīnijas – jaunrade un muzikāli meklējumi," stāsta koncertzāles un festivāla mākslinieciskā direktore Inese Zagorska. Būs vairāki pirmatskaņojumi, to vidū arī pašu čellistu jaundarbi, kā arī aizraujošas radošas sadarbības. Īpaša programma BACHianas čellam un saksofonu kvartetam tapusi festivāla atklāšanai 15. septembra vakarā plkst. 19 latviešu čellistes Margaritas Balanas sadarbībā ar ECHO balvas laureātu saksofonu kvartetu SIGNUM no Vācijas. Aizraujošā muzikālā ceļojumā no Baha līdz Pjacollam būs iespēja dzirdēt neierastu instrumentu kombināciju gan majestātiski klasiskos, gan Dienvidamerikas kaislīgo tango ritmu pilnos skaņdarbos. Vakara turpinājumā plkst. 21.00 koncertzāles Kino zālē rādīs Annas Šiltcas dokumentālo filmu Čella stāsti (2013, Luksemburga).

Festivāla otrajā dienā, 16. septembrī, plkst. 14 koncertzāles Mākslas galerijā daudzsološais lietuviešu čellists Justs Kulikausks programmā Cello Electrified atklās čellu citādā gaismā mūslaiku mūzikā un paša Justa skaņdarbos un aranžējumos čellam un elektronikai, to vidū arī vienu no britu grupas Coldplay jaunākajām dziesmām Hypnotised. Vakarā plkst. 19 sekos festivāla lielākais notikums – pasaulslavenā itāļu čella virtuoza Mario Brunello sniegumā, uzstājoties kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga un diriģentu Artūru Gaili, dzirdēsim Franča Šūberta sonāti vienam no noslēpumainākajiem instrumentiem mūzikas vēsturē – arpeggione jeb ar lociņu spēlējamai ģitārai. Pirmo reizi Latvijā skanēs Ervīna Šulhofa 1921. gadā sacerētā Svīta orķestrim un Anitras Tumševicas Saules mūzikas simfoniskā versija ar Ērika Kiršfelda čella solo. Festivālu 17. septembrī plkst. 12 noslēgs atraktīvs čellu trio Melo M koncertuzvedums bērniem Čella pasakas. Ūdens Paulas Pļavnieces režijā ar krāšņām multimediju projekcijām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja