Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Daudz, daudz laimītes!

Intara Rešetina veidotais Vecgada koncerts ar humora piesitienu.

"Darīsim, ko varēsim, lai skatītāji pavadītu Veco gadu un sagaidītu Jauno gadu ar smaidu uz lūpām," par gaidāmo Vecgada apsveikumu koncertu Daudz, daudz laimītes! saka režisors un scenārija autors Intars Rešetins, kurš iepriekš ir piedalījies Spanovska ballīšu veidošanā. Viņa jaunā uzveduma pirmizrāde notiks 22. decembrī Dailes teātrī.

"Mēs dzīvojam tādā laikā, kurā valda drūmums un sašķeltība, kad cilvēki viens pret otru ir mazliet nīgri un rūcoši. Es ceru, ka šis koncerts būs iespēja nolikt malā šo nīgrumu, ļauties baudīt un aizmirsties," norāda uzveduma režisors, kura idejas pamatā ir skatītāju kādreiz iemīļotais un gaidītais Latvijas Televīzijas raidījums Daudz laimes!.

Tas piedāvāja izdevību apsveikt sev tuvos cilvēkus viņu jubilejās un īpašajās svētku dienās un LTV1 ēterā bija skatāms vairāk nekā divdesmit gadu, bet daudziem par nožēlu šī gada sākumā beidza pastāvēšanu (arī koncerta topošajiem apmeklētajiem bija iespēja iegādāties individuālu apsveikumu, lai tas izskanētu uzveduma laikā).

"Tas ir iecerēts kā viegls koncerts ar humora piesitienu un saudzīgu ironijas devu par mūsu muzikālo gaumi," par savu veidoto Daudz, daudz laimītes! stāsta Intars Rešetins, kurš aicina ne tikai uz šo uzvedumu, bet arī nolikt malā mūžīgo "man nav laika" atrunu un aizbraukt ciemos pie kāda sen neredzēta tuvinieka, lai apsveiktu viņu klātienē.

 

Ak, deviņdesmitie!

Ilgus gadus šo Latvijas Televīzijas raidījumu vadīja Aigars Rozenbergs un Dailes teātra aktrise Esmeralda Ermale. Savukārt Vecgada apsveikumu koncertā vadītāju lomās iejutīsies Lauris Subatnieks un Vita Vārpiņa, kuru varoņi noraugās no publicitātes attēla ar sapušķotu eglīti fonā un degošu sveci uz galda, turot rokās šampanieša glāzes.

"Visos savos iestudējumos man ir svarīga pleca sajūta," par sadarbību ar aktieriem teic Intars Rešetins, kurš ar Vitu Vārpiņu un Lauri Subatnieku ir sastrādājies arī iepriekš – viņa iestudētajās izrādēs Ja tevis vairs nebūtu (2015) un Mūsējās (2017) pēc franču dramaturgu lugu motīviem, un uzrakstījis viņiem īpašas attiecības, kurās izpausties.

"Man izdevās pierunāt arī vienu no savas paaudzes brīnišķīgākajiem aktieriem Ģirtu Ķesteri piedalīties koncertā, ko viņš nav darījis jau vairākus gadus," atklāj režisors, kurš savā uzvedumā ir licis lielu akcentu tieši uz viņu – aktieris piedalīsies vismaz pusē no divdesmit trīs dziesmām, kas izskanēs šajā koncertā.

Citās lomās būs redzami Ilze Vazdika, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve un Lelde Dreimane. Uzveduma radošajā komandā ir iesaistījies mūziķis Juris Vaivods, scenogrāfs Kristaps Skulte un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, palīdzot uzburt deviņdesmito gadu atmosfēru.  

 

Balta vārna melnā krāsā

Savukārt sezonas izskaņā Intars Rešetins veidos jau savu nākamo darbu – dramaturga Alekseja Ščerbaka lugu Līvbērze, kas šī gada pavasarī uzvarēja Dailes teātra rīkotajā konkursā Austrumi ienāk Latvijā. Patvērums un (ne)satikšanās (pirms astoņiem gadiem Dailes teātrī tika iestudēts dramaturga darbs Pulkvedis Pilāts).

Šobrīd Aleksandra Ščerbaka luga ir ieguvusi citu nosaukumu un kļuvusi par Balto vārnu melnā krāsā. "Es esmu šo darbu jau iemīļojis, palūdzis to iztulkot latviešu valodā un veicis tajā dažas korekcijas, par kurām vēl neesmu paziņojis autoram, lai izstāstītu savu versiju par to," sarunā ar laikrakstu Diena atzīst režisors.

"Luga ir tikai izejas punkts. Kad mēs brienam iekšā piedāvātajā materiālā, mēs to papildinām. Tas ir kā skelets, kuru mēs ar aktieriem apaudzējam, līdz iegūstam cilvēkveidolu," piebilst Intars Rešetins, kuram šī būs jau piektā izrāde. Tas būs stāsts par kādu latviešu ģimeni, kurā ienāk cilvēks no citas pasaules – sīrietis.

"Līdz lielajai zālei man vēl ir nedaudz jāpaaug, kaut arī esmu izvēlējies lugu, ko gribētu tur realizēt," uzskata režisors, kurš ir apmierināts ar savu līdzšinējo karjeras attīstības ceļu – tajā skaitā ar savu iepriekšējo izrādi Musējās, kurā piedalās viņa bijušie kursabiedri. "Es baidījos, vai viņi ņems mani par pilnu!" Ņem, ņem.

Tuvākie Vecgada apsveikumu koncerti Daudz, daudz, laimītes! – 23., 26., 30.XII plkst. 13 un 18, kā arī 27., 28., 29.XII, 2., 3.I plkst. 19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja