Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Diriģentu Andri Nelsonu Bostonā sagaida ar vērienīgām svinībām

Bostona ar vērienīgām svinībām šonedēļ sagaidīja slaveno latviešu diriģentu Andri Nelsonu, kurš kļuvis par Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu.

Nelsons otrdien parakstīja līgumu par stāšanos Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā, vēsta laikraksts Metro West Daily News.

Svinīgi sagaidot Nelsona ierašanos, Bostonas pašvaldība 25. jūniju pasludināja par Andra Nelsona dienu, sarīkojot virkni dažādu svinību par godu jaunajam orķestra diriģentam. "Es dzīvoju kā sapnī. Es zināju Bostonas simfonisko orķestri no ierakstiem un no lasīšanas par to, bet, uzaugot Latvijā, es nekad nedomāju, ka kādu dienu es diriģēšu šo orķestri," sacīja Nelsons.

Jautāts par nākotnes plāniem attiecībā uz orķestri, tā repertuāru un koncertturnejām, Nelsons norādīja, ka orķestris ir komandas darbs. "Tā varbūt ir daļa no mana naivuma, bet es esmu daļa no komandas. Ja diriģents terorizē mūziķus, rezultāts nav godīgs vai patiess. Es uzskatu, ka diriģentam un mūziķiem ir savstarpēji jāuzticas. Filozofiskāk skatoties, mūzikā patiesībā nav nekādas demokrātijas. Mūs vada un diktē komponists, un mums jābūt godīgiem pret sarakstīto materiālu," skaidroja Nelsons. Diriģents arī pauda vēlmi vairāk koncertēt ar Bostonas simfonisko orķestri, norādot: "Ja tu brauc ar Ferrari, tu gribi to parādīt pasaulei."

Nelsons Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā oficiāli stāsies septembrī. Viņa pirmā uzstāšanās orķestra diriģenta amatā būs 17. oktobrī, vadot Vāgnera, Mocarta un Brāmsa koncerta programmu. Viņš arī diriģēs Bostonas simfonisko orķestri 27. jūlijā Verdi Rekviēma koncertā. Bostonas simfoniskais orķestris bez galvenā diriģenta ir kopš 2011. gada, kad veselības problēmu dēļ no amata atkāpās Džeimss Levins. 34 gadus vecais Nelsons kļūs par jaunāko Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu vairāk nekā simt gadu laikā. Kopš 2008. gada Nelsons bijis Birmingemas simfoniskā orķestra diriģents.

"Mums ir milzīgs gandarījums paziņot, ka Andris Nelsons būs nākamais Bostonas simfoniskā orķestra galvenais diriģents," pavēstīja orķestra fonda priekšsēdētājs Teds Kellijs. "Maestro Nelsons, kurš ir pieprasīts pasaules labākajos orķestros un operās, 34 gadu vecumā jau tiek uzskatīts par vienu no mūsu laiku izcilākajiem diriģentiem. Mums ļoti paveicies, ka Nelsona kungs kā Bostonas simfoniskā orķestra nākamais galvenais diriģents ar savu neparasto spēju aizkustinoši un vērīgi diriģēt orķestra bagātajā vēsturē atvērs jaunu lapaspusi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja