Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Divu balsu ķīmija vasaras noskaņā

Kristīne Opolais un Pāvels Černohs kopā uzstāsies Dzintaros.

"Andrejs Žagars man vienkārši paziņoja: tev ir koncerts Dzintaros 5. augustā. Teicu tikai: lūdzu, vai es drīkstu padomāt? Šis ir mans atvaļinājums," pasaulslavenais latviešu soprāns Kristīne Opolais atklāj, cik impulsīvi un neatliekami ieplānots Galā koncerts, kas Dzintaru koncertzālē notiks 5. augusta vakarā plkst. 19.30. Viņa tajā dalīs skatuvi ar vienu no ievērojamiem savas paaudzes tenoriem, čehu opermākslinieku Pāvelu Černohu. Viņi muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, un pie diriģenta pults būs ekspresīvais, talantīgais itāļu diriģents Sesto Kvatrīni, kuru Latvijas publika pērn iepazina Kristīnes Opolais solokoncertu turnejā Latvijā un Lietuvā. Koncerta pirmajā daļā mākslinieki klausītājus priecēs ar ārijām, duetiem un simfoniskām etīdēm, kas ietvers arī Pučīni agrīnos darbus. Savukārt otrā daļa vedīs muzikālā piedzīvojumā ar Čaikovska, Gļinkas, Rahmaņinova, Bizē, fon Supē darbiem līdz pat Lehāra operetei un de Kurtisa melodiju pasaulei. Koncertu rīko Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds sadarbībā ar fondu Baltijas muzikālās sezonas.

"Man ir liels prieks dziedāt šo koncertu tieši kopā ar Pāvelu, jo viņš bija pirmais mans ļoti tuvais kolēģis un skatuves partneris. Kopā strādājot pie Traviatas jauniestudējuma Latvijas Nacionālajā operā, ķīmija bija neizskaidrojama. Kaut ko tādu es vēlāk esmu piedzīvojusi tikai ar Rolando Viljasonu, kad debitēju Vīnes Valsts operā Mimī lomā (operā Bohēma), un vēlāk ar Jonasu Kaufmani divos Manonas Lesko iestudējumos Londonas Karaliskajā operā un Minhenē. Tā ir paradīze, muzikāla laulība, kas noslēgta debesīs, – par mums teica bargie britu kritiķi. Ar Pāvelu 2007. gadā piedzīvoju kaut ko līdzīgu. Pēc tam kopā esam dziedājuši tikai dažos koncertos un pirms pāris gadiem Parīzē, kur glābu Nāras izrādi. Kopš mūsu sadarbības sākuma pagājuši desmit gadi. Būs liels prieks, ja izdosies šo ķīmiju renovēt," Kristīne Opolais sola arī dzirkstošo, svaigu iemīlēšanās izjūtu pilno pirmo duetu no Traviatas.

Dziedot skaistos, romantiskos mīlas duetus, ir ļoti svarīgi, kas uz skatuves stāv blakus. Ceru, ka viņš joprojām ir tas pats Pāvels, kuru es pazīstu, nevis dusmīgs, ambiciozs tenors, kurš domā tikai par sevi," viņa piebilst. "Dziedāsim itāļu, franču, krievu, čehu un vācu valodā. Arī latviski, jo izdomāju, ka duetā no Lehāra operetes Jautrā atraitne Pāvels dziedās vāciski, bet es latviski. Gribēju ļauties vasaras, brīvdabas noskaņojumam, tāpēc bez operetes nevaram. Ļoti gatavojos skaistajai, grūtajai Džūditas dziesmai. Koncerta atmosfērā īpaši iederēsies Ernesto de Kurtisa skaistā melodija Non ti scordar di me, ko parasti dzied tenori, bet mēs – duetā."

 

 

 

Top komentāri

Paulas Jēger Freiman rēgs
P
Varbūt cienījamā Lūsiņa varēja pieminēt arī to divu balsu (ne)ķīmiju, kad Opolais uzstājās (tīšām nelietoju vārdu "dziedāja") kopā ar Vai-kuli? Kā tas vispār bija jāsaprot?
x
x
Reizēm, ja nav ko teikt (komentētājiem), vajadzētu izmantot iespēju paklusēt! Lielisks koncerts! Lieliska diedātāja! :)
Andris
A
koncerts pusizpārdots. tamdēļ tik uzbāzīga reklāma. Opaļā laiks beidzies. netalantīga un uzbāzīga autodidakte.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja