Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dons un viņa šovs uz lielā ekrāna

Māksliniekam Latvijā sava dzīve ir jānodzīvo tā, lai par viņu tiktu uzņemts LTV1 raidījums 100 g kultūras. Personība. Donam tas tika veltīts šā gada februāra sākumā - īsi pirms sensacionālus panākumus guvušā sešu koncertu cikla Varanasi klubā Palladium Rīga, kas pulcēja 10 000 skatītāju.

Vakar, 29.maijā, kinoteātrī Kino Citadele notika Palladium nofilmētās koncertfilmas un DVD prezentācija - Dona šova ieraksts uz lielā kinoekrāna būs skatāms vismaz nedēļu, līdz 5. jūnijam.

Tajos sešos ziemas vakaros Dons uzstājās ar tādu rokzvaigznes un pūļa pavēlnieka sparu, it kā būtu uzkāpis nevis uz kluba tipa koncertzāles, bet vismaz Skonto vai Daugavas stadiona skatuves - skanējums bija atbilstošs. Programmas sākumā dominēja heroisks astoņdesmito gadu stila roks ar spiedienu balsī un varonīgiem žestiem, šādus paņēmienus var aizgūt no Igo un Fredija Merkurija arsenāla. Koncerta akustiskā daļa ļāva ieklausīties niansēs - Dona dziesmās ir jūtama soulmūzikas, kantrimūzikas, R&B un blūzroka ietekme, kaut ko līdzīgu dara amerikāņu dziedātājs un ģitārists Džonijs Lengs, kuram jau 13 gadu vecumā balss skanēja kā 40 gadu vecam blūza veterānam.

Dons ļoti patīk meitenēm - tās, kuras bija atnākušas ar ziediem, viņš nekautrīgi skūpstīja uz lūpām. Patiesībā viņš patīk visiem: Rīgā notikušo koncertu galvenā auditorija bija nevis pagalam safanojušos meiteņu bariņi, bet apskāvušies pārīši dažādās iemīlēšanās stadijās. Dons netēlo viltīgu pavedēju, saglabā atturīgu pašcieņu un distanci, brīžiem viņš ir skulpturāli statuārs. Viņa mūzika iešūpo, tajā ir iekodēts deju gēns, ko vislabāk pierāda jaunā albuma Varanasi dziesma Tev piedzims bērns, kurā pulsē disko ritms un atdzīvojas grupas Bee Gees dalībnieku gariņi. Tas ir lieliski, jo gribas, lai tas bērns piedzimst pēc iespējas ātrāk, un pēc tam vismaz vēl viens.

Koncertā dziedātājs atgādināja, ka viņš ir tikai puisis no Brocēniem, kurš sapņojis uzstāties Rīgā. Rezultātā aizsapņojies līdz pat svētvietu Mekai Vārānasī Indijā. Garīga apskaidrība iestājās tuvāk šova finālam, kad Dons kopā ar jauniešu kori Kamēr… diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā izpildīja Zigmara Liepiņa kompozīciju Ja tu man esi - tā pārvērtās par pašnāvnieciska skaistuma piepildītu oratoriju, un laiks apstājās. Līdz tam brīdim, kad bija jāsaņem Pēdējā vēstule. Dona populārākā dziesma izskanēja ritmiskāk, dejiskāk un interesantāk nekā dažas dienas vēlāk tajā sasodītajā Eirovīzijas nacionālās atlases finālā.

Pavasarī Dons turpināja Varanasi turneju - sniedza 26 akustiskos koncertus Latvijas pilsētās. 11. jūlijā viņš uzstāsies festivālā Summer Sound Liepājā. Varanasi maratona finišs - Dzintaru koncertzālē 29. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja