Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dziesmas, kas patīk un neapnīk

Grupa Jumprava 33 gadus svinēs ar programmu Pa vējam.

Dziesmas Ziemeļmeita, Tālu aizgāja, Peldētājs, Vēlreiz, Nedaudz par viņu, Par rozēm… tās ir dziesmas, kurām gribas dungot līdzi, jo vārdi ir tik zināmi un saprotami. Dziesmas, ko publika pieprasa katrā koncertā. Dziesmas, kas uzjundī atmiņas par XX gadsimta 80. gadu diskotēkām. Jumprava… Nu jau 33 gadus! Šogad grupa Jumprava maģisko 33 gadu jubileju svin, atzīmējot to 31. augustā – ceturtdienā, kas ir arī Aigaru vārda diena, jo grupā trīs no četriem dalībniekiem ir Aigari – Grāvers, Krēsla, Grauba. Kopā ar viņiem ir Ainārs Ašmanis.

Šajā vasarā bijuši jau 12 koncerti, un, kā atzīmē grupas menedžeris Ivo Baumanis, "viņu vecuma grupā tik daudz koncertu – tas ir lieliski. Šī vasara mums ir blīvāka par pērno". Koncertprogrammas pirmajā daļā "būs tādas dziesmas, kas ir labi zināmas, bet koncertos līdz šim nav atskaņotas, piemēram, Diapozitīvs, Ringā, Bīdenmeijers un nāve", informē Ivo Baumanis. Otrajā daļā, kā jau ballītē, skanēs grupas labākās un sen aizmirstās dziesmas, ko kopā ar Jumpravu izpildīs tādi viesmākslinieki kā Mesa (Gacho), Crazy Dolls, Gain Fast, Otra puse. Draugi spēlēs nevis savu repertuāru, bet Jumpravas dziesmas "savā manierē".

Īpašs notikums koncertā būs XX 90. gadu kulta grupas Nejautā uzstāšanās. "Džeki kādu laiku klusējuši un tagad izdomāja, ka kaut kas jādara," stāsta I. Baumanis. Viņš gan neuzskata, ka Jumpravai grupu kopā sanākšanā būtu kāda loma, bet piemērs, ka muzikāla apvienība tik ilgus gadus muzicē kopā, ir pozitīvs. "Savā ziņā tas ir unikāli. Mums saskan muzikālā gaume un domāšana, esam labi draugi, protam sabalansēt personīgās intereses ar kopējām interesēm," tā par savu Jumpravu saka A. Krēsla.

I. Baumanis, taujāts par paša vismīļāko Jumpravas dziesmu, atbild ar pretjautājumu: "Jums bērni ir? Kā lai nosauc vismīļāko no tiem? Protams, man ir tādas, kas patīk vairāk. Katram noskaņojumam var atrast kaut ko tieši tam brīdim atbilstošu." Arī A. Krēsla negrib nosaukt nevienu dziesmu konkrēti: "Īpašas ir tās, kas skan jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, bet pie sevis šad tad dungoju pavisam citu repertuāru."

Dzintaru koncertzālē būs vēl viens pārsteigums – viens no grupas dalībniekiem – A. Krēsla – brīvajā laikā sācis gleznot. Te būs viņa pirmā personālizstāde, kas būs apskatāma tikai vienu vakaru. "Puķpodus negleznoju, nekāds avangards arī nav, bet gleznās ir cilvēki un katrai no tām ir stāsts, notikums," stāsta A. Krēsla.

Dzintaru koncertzālē 31. augustā pirmo reizi būs pieejams arī grupas nule kā izdotais 30. jubilejas koncerta Blu-ray un DVD ieraksts no Palladium koncertzāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja