Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dzintara vasara

Opera, tango, džezs un latino ar Inesi Galanti, Plasido Domingo junioru, Aleksandru Antoņenko, Igoru Butmanu un citiem operdīvas draugiem septiņos vakaros Dzintaru koncertzālē

Septiņus iedvesmojošus vakarus visām gaumēm piedāvās starptautiskais mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante, kas notiks Dzintaru koncertzālē no 12. līdz 18. augustam. Programmā ir ko izvēlēties – starp simfoniskās un kamermūzikas koncertiem, atraktīvām starpžanru crossover programmām, operbalsīm un džeza saksofonu, pasaules mūziku un laikmetīgās mūzikas darbiem. Pasaulslavenā operdziedātāja Inese Galante šovasar aicinājusi ciemos savus draugus, skatuves zvaigznes – Egilu Siliņu, Aleksandru Antoņenko, Ingu Pētersonu, Sergeju Jēgeru, Plasido Domingo junioru, džeza saksofona zvaigzni Igoru Butmanu un citus viesus no Vācijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lietuvas, Krievijas un ASV.

Sveiciens Vāgneram un Verdi

Festivāls Summertime notiek jau devīto reizi, taču pirmo reizi to rīko pavasarī dibinātais Ineses Galantes fonds. Dziedātāja vēlas, lai festivāls būtu "ceļojums no kultūras uz kultūru, no senāka laika uz mūsdienām, no operas līdz Argentīnas tango, amerikāņu gospeļiem, džezam un pat baletam, ļaujoties visdažādākajām emocijām vasarīgā noskaņā".

Festivāla atklāšanas koncerta programma pirmdien, 12. augustā, suminās Džuzepes Verdi un Riharda Vāgnera 200 gadu jubileju. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un mums labi pazīstamā lietuviešu diriģenta, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Novosibirskas filharmonijas simfoniskā orķestra mākslinieciskā vadītāja Ģintara Rinkeviča (Lietuva) pavadījumā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kopā ar festivāla saimnieci un prīmu Inesi Galanti uzstāsies viņas tuvākie draugi un kolēģi.

Šī būs izdevība vienīgo reizi šovasar Latvijā dzirdēt mūsu izcilo tenoru Aleksandru Antoņenko. Jūlija beigās viņš ar panākumiem uzstājās Verbjē festivālā Šveicē – Aleksandrs Antoņenko kopā ar Annu Ņetrebko diriģenta Valērija Gergijeva vadībā koncertā izpildīja Verdi operas Otello pirmo cēlienu.

Dzimtenē atkal muzicēs basbaritons Egils Siliņš. Koncertā piedalīsies talantīgais zviedru soprāns Emma Vetere – konkursa Riharda Vāgnera jaunās balsis uzvarētāja (2009; Karlsrūē), kura pie mums jau iepazīta kā izcila Zentas atveidotāja Klīstošajā holandietī, un tenors Larss Klēvemans, kurš Latvijas Nacionālajā operā bija pārliecinošs Zīgfrīds Dievu mijkrēslī.

Sirds ritma pulss

Karstasinīgie Argentīnas tango ritmi Pjacollas kvinteta izpildījumā (klavieres, vijole, balss, akordeons, sitaminstrumenti, kontrabass) Dzintaros valdīs otrdienas, 13. augusta, vakarā. Tas ir Krievijas mākslinieku ansamblis, tango mūzikā viņi uztaustījuši sirds ritma pulsu un pārdzīvojumu patiesīgumu.

Trešdien, 14. augustā, būs skatāms Rīgas baleta teātra muzikāli horeogrāfisks uzvedums Dvēseles stīgas, ko Lita Beiris iestudējusi ar Raimonda Paula mūziku. Horeogrāfiju papildinās mūsdienīgas videoprojekcijas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistara Raimonda Ozola solo.

Ineses Galantes un tenora Ingus Pētersona sastapšanās uz vienas skatuves pēc ilgu gadu pārtraukuma ceturtdien, 15. augustā, tiks svinēta īpaši romantiskā noskaņā, populāras klasikas dažādībā, piepulcējot arī kontrtenoru Sergeju Jēgeru.

Pirmo reizi Baltijas valstīs piektdien, 16. augustā, Dzintaros uzstāsies pasaulslavenā dziedātāja un diriģenta Plasido Domingo dēls Plasido Domingo juniors. Viņš arī ir tenors, taču izvēlējies citu – crossover mūzikas izpildītāja – ceļu. Mākslinieks priecēs ar latīņamerikāņu mūzikas vakaru, tajā būs dzirdams kopā ar mūsu džeza pianistu Hariju Bašu. Sestdien, 17. augustā, uz skatuves kāps pasaules vēriena džeza saksofonists Igors Butmans un viņa kvartets. Igoru Butmanu pamatoti dēvē par tiltu starp Krieviju un ASV. Viņš jūtas kā mājās prestižākajā Ņujorkas džeza klubā Blue Note, kurā muzicējis ar tādām leģendām kā dziedātāji Rejs Čārlzs un Els Džero, ģitārists Pets Metenijs un trompetists Vintons Marsaliss. Maskavā Igors Butmans atvēris pats savu džeza klubu. Mūziķis pārsteidz ar emocionālo, enerģisko pašatdevi un to, cik smeldzīgi brīžiem liek dziedāt tenorsaksofonam.

Festivālu svētdien, 18. augustā, noslēgs koncerts Gala Galante, tajā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris muzicēs sava kādreizējā galvenā diriģenta norvēģa Terjes Mikelsena vadībā. Inese Galante un Krievijas kontrtenors Oļegs Bezinskihs sadziedāsies melodiskā klasikā, tenors Rejs M. Veids juniors no ASV piedāvās spiričuelus un neapoliešu dziesmas, Intars Busulis – Raimonda Paula melodijas. Uzstāsies arī Latvijas uzlecošie talanti Daniils Kuzmins (Robertīno Loreti repertuārā) un pianists, Latvijas Radio studijas klavieru ieskandinātājs Andrejs Feldmanis. Nedzirdētā duetā apvienosies Inese Galante un Dons – viņi izpildīs Monseratas Kavaljē un Fredija Merkūrija hitu Barcelona

Festivāls

Summertime – aicina Inese Galante

Dzintaru koncertzālē 12.–18.VIII

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 5–40 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja