Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Baiba un Lauma Skrides

23. aprīlī plkst. 19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks cikla Dzimuši Latvijā koncerts, kurā uzstāsies izcilās un starptautisko atzinību guvušās latviešu mūziķes – Baiba un Lauma Skrides, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Apdāvinātās māsas, kuras kopā koncertē jau kopš bērnības, tagad bauda klausītāju atzinību un aplausus slavenākajās Londonas, Berlīnes un Ņujorkas koncertzālēs. Dabiskums, muzikāla inteliģence, temperaments un virtuozitāte sajūsmina gan Baibas vijoles balsī, gan Laumas uzburtajās klavieru skaņās.

Koncerta ziemeļnieciskajā ainavā ar romantisku jūsmu un tautisku noskaņu iekļaujas zviedru klasiķa Vilhelma Stenhammara Vijoļsonāte, skandināvisku skaudrumu un melanholiju pauž Karla Nilsena Otrā sonāte. Savu Otro vijoļsonāti medusmēnesī uzrakstījis iemīlējies Edvards Grīgs. Līdzās ziemeļzemēm – Latvijas dabas skati Pētera Vaska Mazajā vasaras mūzikā - gleznainā Abava 1985. gada saulainajā vasarā, plaša panorāma, un Vasks pirmoreiz raksta vijolei un klavierēm...

Latviešu vijolnieces Baibas Skrides dabisko muzicēšanu un aizrautību pamanījuši un novērtējuši klausītāji, ievērojami orķestri un pazīstami diriģenti visā pasaulē. Svaigs skatījums, muzicētprieks un nesamākslota brīvība raksturo talantīgās vijolnieces spēli, kas itin bieži izskan kopā ar orķestriem Berlīnē, Bostonā, Parīzē, Bavārijā, arī Londonā, Zviedrijā, Sidnejā, Nīderlandē un citviet. Baiba Skride sadarbojusies ar pasaules izcilākajiem diriģentiem, kuru vidū jāmin Andris Nelsons, Kristofs Ešenbahs, Pāvo un Nēme Jervi, Vasilijs Petrenko, Sakari Oramo, Juka Peka Saraste, Jons Stūrgordss un vēl citi meistari.

Pianiste Lauma Skride plašu atzinību guvusi, atskaņojot vācu romantisma laika mūziku, kā arī klasiķu darbus. Viņas sniegumu bargie vācu kritiķi raksturojuši kā īpaši izteiksmīgu un jūtīgu, apbrīnojot toņa kvalitāti, spēcīgo enerģijas lādiņu un allaž nevainojamo virtuozitāti. Kā kamermūziķe un soliste Lauma Skride koncertējusi daudzviet pasaulē, par savu sniegumu Bēthovena festivālā Bonnā saņēmusi Bēthovena biedrības ikgadējo balvu — piemiņas gredzenu, kādu ik gadu pasniedz jaunam mūziķim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja