Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Rīgas ritmi uzstāsies arī Riga Jazz Stage laureāti

22. starptautiskajā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivālā Rīgas Ritmi šogad uzstāsies arī trīs starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage 2022 laureāti – amerikāņu bundzinieks Domo Brančs, itāļu dziedātāja Valentīna Fina un latviešu dziedātāja Paula Saija, informēja rīkotāji.

Domo Branča trio festivālā koncertēs 30. jūnijā uz Jersika Stage skatuves mākslas centrā Noass AB dambī. Domo konkursā Riga Jazz Stage 2022 kļuva par pārliecinošu uzvarētāju bundzinieku kategorijā, nopelnot uzaicinājumus uzstāties festivālā Rīgas ritmi un Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā, saņemot 1200 eiro naudas balvu, Sigu bungu stīpas un Tama bungu pedāli, kā arī starptautiskās džeza žurnālistu žūrijas balvu – desmit stundu ieraksta laiku leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā.

"Brančam bija dzelžaina, bet smalka pieeja grūvam, kas pierādīja lielisku pauzēšanas izjūtu, nedaudz atgādinot Braiena Bleida stilistiku," konkursa apskatā britu džeza žurnālā Jazzwise pēcāk rakstīja Kevins Ležandrs, kurš Domo skaņdarba That Mine ierakstu no Riga Jazz Stage koncerta atskaņoja arī savā pārraidē J to Z radiostacijā BBC Radio 3.

"Viņam piemita spēja dozēt smagos sitienus, lielākoties piedāvājot lielisku izsmalcinātību," par Branču portālā London Jazz News rakstīja arī Martins Longlijs. "Tas radīja īpatnēju pakļaujošo efektu, parādot māku kontrolēt spēlēšanas dinamiku. Finālā viņš pat uzdrošinājās nospēlēt divus garus skaņdarbus ar vairākām nesteidzīgām iepauzēšanām un dramatiskām pauzēm pirms sitieniem plus neskaitāmām āmursitienu kārtām un basbungas dārdināšanu."

"Viņa uzstāšanās kārtējo reizi apliecināja amerikāņu tradīcijas un skolas pārākumu izjūtā un ritmā... Neviens Eiropas bundzinieks joprojām nevar ar to konkurēt," teica viens no žūrijas locekļiem, itāļu koncertaģents Luidži Sidero.

Tajā pašā datumā – 30. jūnijā – jaunu programmu kopā ar grupu Very Cool People Rīgas Doma dārzā prezentēs dziedātāja Paula Saija, kura ieguva godpilno trešo vietu konkursa Riga Jazz Stage 2022 dziedātāju kategorijā, nopelnot uzaicinājumus uzstāties festivālā Rīgas ritmi un Kaunas Jazz festivālā Lietuvā, kā arī 700 eiro naudas balvu.

"Man īpaši patika Paulas Saijas dziedāšana finālā, lai arī viņa patiesībā nebija tik ievērojama pirmajā vakarā," uzsvēra britu džeza žurnālists Martins Longlijs. "Otrajā koncertā viņa izmantoja ātru, vieglu frāzējumu ar sarežģītu teksta izdziedāšanu un teatrālu pasniegšanas veidu, ekspresīvā The Peacocks laikā pārsteidzot ikvienu ar trompetes atdarināšanas sketu."

Savukārt 1. jūlijā uz Riga Jazz Lounge skatuves bārā viesnīcā Radisson Blu Latvija uzstāsies itāļu dziedātāja Valentīna Fina, kura konkursā Riga Jazz Stage 2022 ieguva otro vietu dziedātāju kategorijā, paliekot aiz uzvarētājas – britu dziedātājas Luīzes Balkvilas, kura festivālā uzstāsies nākamgad. Valentīna nopelnīja uzaicinājumus uzstāties gan festivālā Rīgas ritmi, gan festivālā Visioon Tallinā un Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā, kā arī 1000 eiro naudas balvu.

"Itāļu vokāliste Valentīna Fina konkursā uzdrošinājās riskēt visvairāk, piedāvājot savu izteiksmīgu brīvas vokalīzes formu un integrējot to dziesmas formā personīga stāsta izstāstīšanai," beļģu džeza portālā Jazz’halo rakstīja Henings Bolte. 

Festivāls Rīgas ritmi 2022 norisināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, kad Rīgā uzstāsies arī džeza grandu supergrupa Modern Standards Supergroup ar Billiju Kobemu, Rendiju Brekeru un Bilu Evansu sastāvā, globālās mūzikas apvienība Ayom no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Klārks Bekhems, britu dziedātājs, multiinstrumentālists Ksantone Bleks un vēl citi mākslinieki. 

Biļetes nopērkamas aula.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja