Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Itāļu džeza vokāliste Roberta Gambarini uzstāsies kopā ar Radio bigbendu

28. janvārī Latvijas Nacionālajā operā notiks koncerts, kurā kopā ar atjaunoto Latvijas Radio bigbendu uzstāsies virtuozā itāļu džeza dziedātāja - Roberta Gambarini. Koncerta īpašais viesis - Maestro Raimonds Pauls, informē Rīgas ritmu pārstāve Lelde Zaķe.

Roberta Gambarini dzimusi Turīnā, Itālijā. Roberta uzauga ģimenē, kurā ļoti mīlēja džezu. Astoņpadsmit gadu vecumā viņa nolēma doties uz Milānu, lai turpinātu profesionālas džeza dziedātājas karjeru. Drīz pēc pārcelšanās uz Milānu, Roberta sāka strādāt radio un televīzijas jomā, kur 1986. gadā tapa viņas pirmais ieraksts.1998. gadā mūziķe ieguva Bostonas Jaunanglijas konservatorijas stipendiju un pārcēlās uz ASV. Divas nedēļas vēlāk, viņa satricināja džeza pasauli, kļūstot par laureāti Thelonious Monk International Jazz Vocal Competition ASV.

Gluži kā visi izcilie mūziķi, Roberta izkopa savu talantu un veidoja reputāciju, dodoties turnejās un uzstājoties kopā ar tādiem māksliniekiem kā Ron Carter, Herbie Hancock, Slide Hampton, Roy Hargrove, Jimmy Heath, Hank Jones, Christian McBride, James Moody, Mark O’Connor, Toots Thielemans un daudziem citiem, tostarp vadot arī savas muzikālās grupas.

Virtuozā izpildītāja ar fenomenālo sketa tehniku un perfekto dikciju saņem vētrainas ovācijas no publikas visur, kur viņa uzstājas. Dziedātājas otrais albums  Roberta Gambarini: Easy to Love 2007. gadā tika nominēts Grammy balvai kategorijā Best Vocal Jazz Album, un 2010.gadā viņas pēdējais albums So In Love arī tika nominēts GrammyLabākais džeza vokālais albums. 2010.gadā Roberta ieguva balvu Jazz Journalists Awards kā Gada labākā džeza vokāliste. "Labākā jaunā džeza vokāliste pēdējos picdesmit gados." (Henks Džons (Hank Jones).)

Video:

"Latvijas Radio bigbends ir lielisks! Šis bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni," tā par bigbendu izteicies leģendārais džeza dziedātājs Kurts Ellings. Savukārt pianists un aranžētājs Lorencs Hobgūds atzinis, ka "strādājot kopā, bigbends bija atvērts un brīvs no aizspriedumiem attiecībā uz mūzikas skanējuma atdzīvināšanu. Ne visi bigbendi to spēj."

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja