Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ivara Pētersona saldie piecdesmit

Rokenrola mūziķis svin jubileju ar koncertšovu Dailes teātrī

Rokenrola mūzikas izpildītājs – dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors, latviešu Elviss Preslijs Ivars Pētersons –  ikdienā muzicē klubos, bet ik pēc pieciem gadiem atzīmē jubileju lielā koncertā. Pienākusi kārta apaļajai, piecdesmitajai jubilejai, kurai tiks veltīts vērienīgs koncertšovs Sweet Fifty Dailes teātrī 8. septembrī plkst. 19.30. Koncertā tiks izpildītas populāras un klausītāju iemīļotas pagājušā gadsimta 50. un 60. gadu dziesmas, sākot no liriskām mīlas balādēm līdz pat rokenrola klasikai. Piedalīsies kupls mūziķu skaits un arī dejotāji – kopā pussimts.

"Saldie piecdesmit (Sweet Fifty) ir tāpēc, ka jūtos enerģijas pilns, ir grēks sūdzēties par dzīvi. Tā arī raugos – nevis drūmie 50 vai "jau piecdesmit", bet saldie piecdesmit," jubilārs komentē koncertšova nosaukumu. Ivara Pētersona repertuārā galvenokārt ir 50.–70. gadu dziesmas angļu valodā. Visvairāk viņš atskaņojis un ierakstījis rokenrola klasiķa Elvisa Preslija dziesmas, vairākas reizes rīkojis Elvisa Preslija dzimšanas dienas svinības Latvijā un pats piedalījies Preslija līdzinieku konkursā ASV. Šogad aprit arī 30 gadu kopš Ivara Pētersona muzikāli radošās darbības sākuma. Kopš 2013. gada viņa grupas nosaukums ir Petersons Band, kurā viņš muzicē kopā ar Jonatanu Rācenāju, Bruno Priekuli un Indri Orubu, izpildot dziesmas rockabilly un rock’n’roll žanrā. Jubilejas koncerta pirmajā daļā Pētersona grupai pievienosies stīgu orķestris Raimonda Ozola vadībā, dāmu vokālais trio Diamond Voices, pianists Gints Žilinskis un virtuozais ģitārists Ingus Feldmanis. Gaidāmi dueti ar Mariju Naumovu, Laimi Rācenāju un Linitu. Koncerta otro daļu kuplinās vokālais kvartets Harmony 4 Riga, Jelgavas bigbenda pūtēju kvartets, rokenrola deju grupa Ķengurroks, Latvian Blues Band līderis Jānis "Bux" Bukovskis un viesmākslinieki no Zviedrijas – Nīna Jedevina Junsone un izcilais rokenrola dziedātājs un pianists Pērs Ēriks Junsons.

"Koncerta daļas būs stipri atšķirīgas. Pirmajā valdīs mierīgāka noskaņa. Liriskās dziesmas man vienmēr ir patikušas. Elvisam taču arī bija jaunības posms, kad viņš lēkāja žaketītēs, bet 70. gados viņš parādījās jau citā ampluā, ar baltajiem tērpiem un citu repertuāru," norāda Ivars Pētersons. "Koncerta otrā daļa būs straujāka – rokenrolīgāka, kustīgāka, ar dejotājiem. Vakara gaitā pārsvarā skanēs dzirdētas melodijas, rokenrola klasiķu – Elvisa Preslija, Čaka Berija un Džerija Lī Luisa – hiti, taču būs arī pāris jaunu, vēl nedzirdētu, šogad tapušu manu kompozīciju. Sweet Fifty uzrakstīju speciāli koncertam. Pēc desmit gadiem atkal esmu ierakstījis CD, to varēs iegādāties koncertā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja