Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Izdota pirmā kokles spēles mācību grāmata

Kultūras menedžmenta centrs „Lauska” laiž klajā Valda Muktupāvela sarakstīto grāmatu ar audiopielikumu „Kokles un koklēšana Latvijā”, pavēstīja izdevēju pārstāve Daina Zalāne. Grāmatas atvēršanas un ieskandināšanas sarīkojums notiks Latvijas Universitātes Mazajā aulā 4.februārī plkst.18 (Raiņa bulvārī 19)

Grāmatā ir ietverts vispārējs apskats par koklēm un koklēšanas tradīcijām un vēsturi Latvijā, kā arī kokļu uzbūvi, attīstību un to veidiem.Tomēr lielāko grāmatas daļu aizņem praktiskā kokļu spēles mācību metodika ar skaņojumu piemēriem, akordiem, vingrinājumiem, un dažādām latviešu melodijām – dziesmām un dančiem. "Īpašs audiopielikums „Koklētprieks – skaņojumi, vingrinājumi, repertuārs” palīdzēs ikvienam, kurš vēlas paņemt kokli rokā, iemācīties to spēlēt," uzsver D.Zalāne. Audio CD papildina grāmatas metodikas daļu, atvieglojot kokļu spēles prasmju apguvi. Līdz ar to grāmata būs noderīga gan kokļu spēles skolotājiem un folkloras kopu vadītājiem, gan arī cilvēkiem, kas vēlas apgūt šī instrumenta spēli pilnīgi patstāvīgi.
Grāmatas teksts ir latviešu un angļu valodā, jo interese par kokli - iezīmīgāko latviešu mūzikas instrumentu un tās spēlēšanu ir visā pasaulē, bet līdz šim tieši par latviešu kokli šādas publikācijas nav bijušas. Izdevums sagatavots ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisijas Līdzdalības programmas, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Valsts pētījumu programmas "Letonika" atbalstu. Autors Valdis Muktupāvēls, kurš pats pazīstams kā izcils kokles spēles meistars, cer, ka jaunā grāmata aizpildīs robu latviskajā kultūrtelpā arī popularizēs koklēšanu plašāk sabiedrībā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja