Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izpārdotas biļetes uz cikla Nībelunga gredzens izrādēm Rīgas Operas festivālā

Biļetes uz jūnijā gaidāmā Rīgas Operas festivāla (ROF) centrālo notikumu - Riharda Vāgnera tetraloģijas Nībelunga gredzens izrādēm - jau izpārdotas, un tikai pāris biļešu nopērkamas vien uz cikla noslēdzošo operu Dievu mijkrēslis, vēsta Latvijas Nacionālās operas pārstāve Ieviņa Ancena.Aktīvu biļešu pārdošanu uz festivālā iekļautajām Nībelunga gredzena izrādēm LNO uzsāka jau pagājušajā vasarā, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan starptautiskajām tūrisma firmām, iesaistoties arī vairākās tūrisma mesēs un uzrunājot dažādu valstu Vāgnera biedrības.

Visaktīvākie biļešu pircēji bijuši operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm. Biļetes uz katru no tetraloģijas izrādēm maksā no Ls 5 līdz 45.Gatavojoties Riharda Vāgnera 200 gadu jubilejai un atgādinot Rīgas nozīmi viņa dzīvē, Nībelunga gredzena tetraloģijas uzvedumi jau no 2006. gada bijuši LNO mākslinieciskās programmas centrā, tomēr pilnā apjomā cikls tiks izrādīts 16. Rīgas Operas festivāla ietvaros no 4. līdz 9. jūnijam. Gatavošanās grandiozajam notikumam, kurā iesaistīsies Eiropas labākie Vāgnera interpreti, notiek arī šobrīd: LNO top cikla pirmās operas – Reinas zelts - atjaunojums. Pirmizrādes gaidāmas 8. un 10. martā, bet pēcāk šosezon to redzēsim vien 4. jūnijā. LNO rīkotais Rīgas Operas festivāls (ROF), kas dibināts 1998. gadā, ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Ziemeļeiropā un kļuvis par vērtīgu tradīciju. Festivāls ik vasaru noslēdz LNO sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem, iepriekšējo sezonu spilgtākajiem iestudējumiem un kādu lielas formas vokāli instrumentālo darbu.

Šogad ROF risināsies no 4. līdz 15. jūnijam. Līdzās tetraloģijai Nībelunga gredzens skatītājiem tiks piedāvāti arī spilgtākie LNO jauniestudējumi: 12. jūnijā būs iespēja baudīt Gaetāno Doniceti operu Lucia di Lammermoor, 13. jūnijā - Džakomo Pučīni operas Toska atjaunojumu, bet 14. jūnijā - Andra Dzenīša operas Dauka koncertuzvedumu. Savukārt 15. jūnijā, svinot izcilā itāļu operu meistara Džuzepes Verdi 200. jubileju, festivālu noslēgs viņa mūzikas Galā koncerts ar izcilu solistu piedalīšanos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja