Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Katrīna Gupalo publicē videoklipu dziesmai Svārki?

Mūziķe Katrīna Gupalo publicējusi videoklipu dziesmai Svārki?, kura filmēšanā piedalījušās vairāk kā 100 meitenes, informēja Aira Laiviņa Artists radošā komanda.

Katrīnas Gupalo dziesmas Svārki? videoklipā piedalījušās vairāk kā 100 meitenes, un katrai no tām, filmēšanas komanda vēlējusies radīt neaizmirstamu piedzīvojumu - atkārtot slaveno mirkli no kinofilmas Septītā gada drudzis, kur Merilinai Monro, stāvot virs pazemes metro lūkas, svārki aizplīvo pa gaisu.
 
"Jautājuma zīme dziesmas nosaukumā nav tā pat vien - tā simbolizē šobrīd tik aktuālos jautājumus par sievietes tiesībām, par sabiedrības uzspiestajiem steriotipiem, par sievišķību un robežu, kur tā var tikt zaudēta. Rotaļīgajā un pat draiskajā dziesmas priekšplānā ir 21. gs. meitene, kura ļoti skaidri zina, ko vēlas. Šobrīd sievietes visā pasaulē cīnās par tiesībām pateikt ‘‘nē’’, pateikt, ko viņas nevēlas. Bet varbūt ir laiks sev atļaut skaļi pateikt arī to, ko vēlamies? Tas ir jautājums par balansu starp sievišķību un spēku, starp maigumu un spēju būt par savas dzīves noteicēju. Tāpēc dziesmas tiešie un trāpīgie teksti tiek izdziedāti tik ārkārtīgi maigā veidā." - par dziesmas vēstījumu stāsta dziedātāja un dziesmas autore Katrīna Gupalo.
 
Dziesmu Svārki? Katrīna Gupalo sarakstīja aptuveni pirms diviem gadiem. Mūzikas līdzautors ir pianists Andrejs Osokins, bet teksta līdzautors ir Jānis Romanovskis - viņš arī mūzikas video režisors. Sākumā dziesma tika izpildīta akustiskā versijā ar grupu, tā skanējusi Radio Star Fm un Radio SWH, koncertzālē Palladium iesildot Emeliju Sandē un citur. Tieši pirms gada tika pieņemts lēmums dziesmu ierakstīt sadarbībā ar kādu producentu, bet dziesma nepakļāvās nevienam no viņiem. Rezultātā Katrīna nonākusi pie secinājuma, ka pašai jāiet dziļāk producēšanas jautājumā un galu galā pati izveidojusi dziesmas aranžiju. Pēc ļoti daudziem eksperimentiem ar formu, instrumentiem, pat cenzētiem tekstiem (no kā galu galā viņa atteikusies), tika radīta fināla versija, kura sākas ar rokmūzikas skanējumu, bet jau pēc brīža pārtop pop-dance gabalā, kuru varētu nosaukt par 21.gs disko. 

Dziesma ierakstīta sadarbībā ar Aleksandru Volku Wolk Recording Studios ierakstu studijā. Ģitāras partiju iespēlējis Miķelis Vanags, basu - Kristiāns Kosītis, bungas - Mareks Logins.
 
Jau šobrīd dziesmu ir iespējams noklausīties Spotify, iTunes un citos straumēšanas un lejupielādes servisos visā pasaulē.
 
Mūzikas video filmējušās dejotājas no Līgas Libertes dejas teātra, tautas deju kolektīva Zalktis, Elzas Kronbergas Vibe deju studijas, KARMA dancers, Stellas Upacieres Pole & Harmony studijas, Latvijas Nacionālās operas baleta māksliniece Anna Russke, RTU karsējmeitenes, stepa dejotāja no Soul Tap studijas, kā arī flautiste Sniedze Prauliņa, fotogrāfe Aiga Rēdmane, pianistes Marta Balode un Roksana Tarvide, grāmatu blogere Spīgana Spektore un vēl desmitiem talantīgas un apburošas sievietes. Horeogrāfiju veidojusi Maija Sukute. Video filmēts Tallinas ielas kvartāla koncertzālē Tu jau zini Kur. Dziesmai tapis arī Jāņa Raituma un Mārtiņa Rozenberga Making-of video, kurā dokumentēts dinamiskais filmēšanas process divu dienu garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja