Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Kaisle un klasika

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Vāgners. Rīga–Londona 

Kinoteātris Cinamon tiešraidē no Londonas Karaliskās jeb Koventgārdena operas piedāvā noskatīties Riharda Vāgnera Klīstošo holandieti pasaulslavenā latviešu diriģenta Andra Nelsona vadībā. Operā viņš, būdams Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs, pašlaik strādā samērā reti, tāpēc šī ir lieliska iespēja noklausīties Andra Nelsona piedāvāto Vāgnera interpretāciju. Kā zināms, par vienu no iedvesmas avotiem Klīstošā holandieša komponēšanai kļuva vētra, kurā Vāgners bija nokļuvis jūras ceļojumā no Rīgas uz Londonu. Titullomu izrādē atveido velsiešu basbaritons Brīns Tērvels, Zentu dzied kanādiešu soprāns Adriana Pječonka. Britu mūzikas kritiķi slavē gan Andra Nelsona sniegumu, gan abus galveno lomu tēlotājus. 2009. gadā veidotā iestudējuma autors ir režisors Tims Olberijs.

Klīstošais holandietis Kinoteātrī Cinamon 24.II plkst. 21.15 Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 7 (bērniem)

Ar pasauli nepietiek

Laimas Vaikules favorīts Jānis Stībelis aicina uz albuma 2 pasaules prezentācijas koncertu. Mākslinieks brīdina, ka viņa jaunais disks atšķirsies no iepriekšējiem – tajā būs jūtama elektroniskās mūzikas un sintpopa ietekme – un šova apmeklētāji varēs kārtīgi izdejoties. Būdams kaislīgs džeza un fankmūzikas fans, Jānis Stībelis uzaicinājis iesildīt savu koncertu grupu Very Cool People.

Jānis Stībelis Koncertzālē Rīga 21.II plkst. 19 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

Kaisle

Režisore Ināra Slucka un diriģents Mārtiņš Ozoliņš Latvijas Nacionālajā operā iestudējuši Džakomo Pučīni operu Manona Lesko. Izrāde solās būt eleganta un mūsdienīga. Kostīmu autore ir modes māksliniece Keita, videoprojekcijas veidojusi Katrīna Neiburga.

Manona Lesko LNO 20., 21., 22.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–65

Pūtēji un draugi

Rīgā turpinās IX starptautiskais saksofonmūzikas festivāls Saxophonia. Vēl varat paspēt uz garīgās mūzikas koncertu diriģenta Māra Sirmā vadībā (Sv. Jāņa baznīcā 21.II), konkursa Riga Jazz Stage laureātu koncertu (Spīķeru koncertzālē 21.II), kā arī Latvijas Radio kora un Beļģijas saksofonu kvarteta BL!NDMAN (attēlā) koncertu diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā (koncertzālē Rīga 22.II).

Saxophonia Rīgā līdz 22.II Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Kormūzikas freskas

Rīgā skanēs baroka mūzikas lielmeistara Georga Frīdriha Hendeļa oratorija Izraēļi Ēģiptē. Koncertā piedalīsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga, Igaunijas kamerkoris Voces Musicales, solisti no Lielbritānijas un Igaunijas. Pie diriģenta pults – igaunis Risto Josts. Vērienīguma un muzikālās polifonijas ziņā šis darbs uzskatāms par vienu no komponista spožākajiem veikumiem. Oratorijas pamatā ir ainas no Vecās Derības: Izraēla tautas izvešana no verdzības Ēģiptē un gājiens caur Sarkano jūru uz Apsolīto zemi. Bībeles stāsts atdzīvojas gleznainās kormūzikas freskās, izsmalcinātās ārijās, pilnasinīgā tutti skanējumā pretstatā gaisīgām kora balsīm.

Oratorija Izraēļi Ēģiptē Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 20.II plkst. 19 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Režisors ar basģitāru

Divkārtējais Kannu kinofestivāla Zelta palmas zara laureāts režisors Emirs Kusturica (attēlā) uzstāsies Rīgā ar ansambli No Smoking Orchestra un piedāvās skurbinošu čigānu mūzikas, Balkānu folkloras, rokenrola un serbu pankroka kokteili. Apvienība No Smoking Orchestra radusies Sarajevā 1981. gadā kā viena no iezīmīgākajām "jaunā primitīvisma" grupām, kopš 1986. gada basģitāru tajā spēlē Emirs Kusturica.

Emirs Kusturica Koncertzālē Palladium 24.II plkst. 20.30 Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 34

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja